Turiștii sub amenințarea urșilor. Cinci tineri au scăpat cu viață după ce au fugit în pădure

73

Cinci turişti din Bucureşti au fost atacaţi, marţi seară, de o ursoaică şi de puii ei în timp ce coborau de la Vâful Omu. Tinerii au fost inspiraţi şi şi-au abandonat bagajele apoi au fugit prin pădure. Un alt turist a ajuns la spital după ce afost atacat în cort, miercuri dimineaţă, de un urs.

Turistul care a ajuns la spital are 28 de ani, este din Câmpina Turzii şi îşi petrecea vacanţa în zona de rulote din Buşteni. Bărbatul a fost rănit la mâna stângă încercând să se apere de urs. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Sinaia unde a rămas internat pentru a primi îngrijiri medicale.

Este cea de-a şaptea victimă a urşilor doar în ultimele două zile. Noaptea trecută, alţi cinci tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, au fost atacaţi de o ursoaică şi de puii ei. Grupul de turişti se afla în pădure, la mijlocul traseului dintre Gura Diham şi Vârful Omu. De teamă tinerii şi-au abandonat bagajele şi au început să fugă şi au scăpat doar pentru că urşii au fost atraşi de mâncarea pe care au gasit-o într-un rucsac.

Au cerut ajutorul jandarmilor care au reuşit să recupereze şi bagajele de pe traseu, dar şi să alunge animalele sălbatice. O a şaptea victimă a urşilor a fost atacată marţi dimineaţă în timp ce dormea în cort. Bărbatul campase în zona Valea Cerbului, unde animalele coboară noapte de noapte la ghena de gunoi pentru a-şi procura hrana, scrie adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here