După ce președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a solicitat Ministerului Afacerilor Interne, printr-o scrisoare deschisă trimisă ministrului Marcel Vela, să dispună folosirea sistemelor Real Time PCR din cadrul DSVSA-urilor pentru testarea probelor prelevate de la pacienții suspectați de infecții cu coronavirus, acesta a fost taxat de liderul liberalilor din Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, care îl acuză că s-ar folosi de actualul context epidemiologic pentru propria imagine.

După ce premierul Ludovic Orban a asigurat că va fi sporită capacitatea de testare pentru identificarea infectării cu coronavirus, prin folosirea inclusiv a logisticii ANSVSA, a venit și conjudețeanul Radu Moldovan să solicite taman același lucru, deși mesajul lui nu mai avea nimic original. Îi spun președintelui PSD Bistrița-Năsăud că pandemia cu care se confruntă mapamondul nu e pretext pentru campanie electorală, așa cum observ că se întâmplă pe la noi. Pentru ca oamenii să fie cât mai corect informați cu privire la acest subiect, abordat deja în ultima ieșire publică a premierului, am solicitat date suplimentare atât la ANSVSA, cât și la Ministerul de Interne și la DSVSA Bistrița-Năsăud”, a comentat, pe Facebook, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

Potrivit liderului liberalilor din Bistrița-Năsăud, din datele obținute până acum, concluzia este că în țară există 23 de platforme Real Time PCR în rețeaua laboratoarelor de medicină veterinară și siguranța alimentelor, dintre care doar aproximativ 10 sunt compatibile tehnic pentru diagnosticarea coronavirusului.

Ținând cont de faptul că specialiștii din rețeaua sanitar-veterinară au fost instruiți să folosească aceste echipamente pentru diagnosticarea diferitelor boli la animale, în prezent neexistând validate procedurile pentru coronavirus, vor fi luate măsuri urgente pentru pregătirea acestora”, a mai completat Turc.

În ceea ce privește situația de la DSVSA Bistrița-Năsăud, la nivelul instituției a fost achiziționată recent o platformă Real Time PCR de ultimă generație, dar, potrivit lideralului Ioan Turc, ”mai sunt necesare câteva echipamente pentru a o face funcțională (ultracongelator, centrifugă, omogenizator etc., plus kituri)”. Totodată, Turc a mai precizat că ”este necesară, de asemenea, instruirea urgentă a personalului pentru a putea folosi acest echipament sau ar putea fi detașați specialiști din alte instituții în acest scop”.

3 COMENTARII

 1. Nooo…. nu-mi vine sa cred ! Pooo, amu o dati pe indaratu-lea stimabile ?
  Pai am vazut la TV cum voi liberalii aflati la butoane, din dragostea eterna si netzarmurita fata de ” diasporetzii ” nostri mult iubiti, in sperantza ca va vor vota probabil si-n continuare, ati rimis pana si avioanele militare sa-ia duceti ” acasa ” … !
  Maaa…. ” pandemia ” de care vorbesti , nu a izbucnit de la romanii care au stat ” acasa ” … ci a fost adusa in tzara de ” iubitzii vostri dragi ” , care pentru Romania nu contribuie cu absolut nici un ban ! ! !
  Veti spune ca trimit bani in tzara, dar acei bani nu sunt in contul statului roman ci in conturile familiilor , parintilor si copiilor lor , nicidecum al ” banului public ” … de care acuma dispun si acestia cu spitalizarile si medicamentele pe care le primesc tratament aici in tzara ! Cu banii lor, ne-au ” spart ” toate pretzurile peste tot, ne-au stricat toate serviciile , toti doctorii, tot… ptr ca avand euroi, pana si tzaranii nu mai muncesc pamanturile, nu mai tin animale, nu mai fac nimic ma… da vin la oras si ” dau jos… rafturi intregi de mancare ” … ca ei AU EUROI … !
  Vaaai… diaspora noastra scumpa si mult/foarte iubita … !

 2. Siminu, cu cat te plateste psd-ul pentru comentariile negative pe care le postezi peste tot.
  Orice articol citesc hopa Siminu.
  Va este frica de Turc, sper sa aibe intelepciunea sa va faca vant si da nu va mai permita sa faceti trafic de influienta prin institutii.
  Vreti sa ne duelam?
  Haideti cu argumente solide si ne duelam

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here