Liderul PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, critică dur administrația locală bistrițeană, care, în plină desfășurare pandemică, face angajări. Anunțurile existente pe site-ul municipalității, arată Turc, sunt mascate sub forma unor anunțuri pentru examene de promovare în grad profesional.

E de-a dreptul sfidător cum, în plină desfășurare pandemică, Primăria Bistrița face ce știe ea mai bine, adică angajări. Cu toate că soluțiile ar putea veni din resursa umană deja existentă, o simplă vizită pe site-ul instituției, la secțiunea Posturi vacante, subsecțiunea Anunțuri concursuri, ne lasă perplecși.

Deși previzualizarea anunțurilor în format PDF ne-ar putea face să credem că avem de a face doar cu două examene de promovare în grad profesional, de fapt, odată accesat, unul e de-a dreptul “concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice vacante”. Iar alte anunțuri fac întâi referire la bibliografia necesară unor concursuri care nu apar publicate separat. Cum ar veni, să fie acolo, dar să nu le vadă nimeni„, a scris Ioan Turc, pe pagina sa de Facebook.

Liberalul bistrițean face o paralelă cu Primăria Cluj-Napoca, unde au fost suspendate în această perioadă toate angajările.

Toate acestea în timp ce Primăria Cluj-Napoca a comunicat, scurt și la obiect, suspendarea oricăror concursuri de angajare, pentru a putea fi canalizate toate resursele financiare și de personal către combaterea efectelor pandemiei cu coronavirus. Nu mai vrea nimeni inspector principal ori de specialitate la Direcția Tehnică sau de Integrare Europeană, cum visează Primăria Bistrița„, a precizat Ioan Turc.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud solicită totodată ca toate cheltuielile ce nu sunt acum urgente, să fie oprite, iar sumele respective să fie direcționate pentru combaterea pandemiei.

Pe de altă parte, reiau o solicitare imperativă: banii alocați pentru pârtia de schi (1.200.000 lei), aquapark (3.000.000 lei), evenimente culturale (1.500.000 lei) și alte cheltuieli indezirabile trebuie direcționați către esențialul necesar comunității: combaterea pandemiei și investiții în infrastructura de bază – drumuri, apă/ canalizare, rețele electrice, piața agroalimentară închisă etc.!„, a subliniat Ioan Turc.

5 COMENTARII

 1. Este super cum ati surprins disprețul cu care primarul Crețu trateaza bistritenii.Cred ca cu totii ne-am dat seama ca in toți acești ani si-a batut joc de noi si de bunul simț. PSD la rebutul istoriei,sper ca Bistrița să conștientizeze și să nu mai voteze niciodată un asemenea primar.Succes DOMNULE,IOAN TURC!

 2. Mai mult decat atat dindicalisti au facut o pangere prealabila catre CL, cu o serie de documente din care rezulta abuzurile si tratarea discretionara a personalului, sub sloganul „pentru unii muma pentru alti ciuma” iar acest arogant primar a inaintat pangerea fara sa ataseze si documentele doveditoare, mai mult decât atat si a luat coada pe spinare si a plecat de la sedinta.
  Chiar faca au fost solicitate de catre consilieri, persoana care „astazi a fost facuta sefa la personal” si directorul juridic CD nu au putut radpunde la intrebari a trebuit da i salveze madam Tabara si Niculaie si asa s-a supus la vot plangerea sindicatului in care se arata unele nereguli (sunt bland), fara sa ia la cunostinta problemele expuse, deoarece d na Tabara s-a plictisit iar domnul Bria i a trimis in instamta.
  Haos este numele tau CL
  Rusine da va fie consilierilor locali care ati fost pusi acolo in slujba tuturor oamenilor nu numai a slugoilor , celor ce credeti ca primaria se compune din cei care nu lucra dar incaseaza si pupa mana .
  Vine vremea decontului

 3. RUSINE OBEDIENTA TABARA SI CONSILIERILOR PSD, UDMR, ALDE.
  CUM VREI DA AJUNGI PRIMAR NICULAIE DACA NU CUNOSTI CA O PLANGERE INDIFERENT DIN PARTEA CUI VINE TREBUIE ANALIZATA CU TOATE DOCUMENTELE ANEXATE DUPA CARE CARE SUPUNETI LA VOT.
  VOI CE ATI VOTAT DEFAPT?
  ACUMA VA MAI RAMAD NISTE OBLIGATII DE REZOLVAT.
  O SA AFLE ORICUM OAMENI MAI TARZIU CINE SUNTETI .
  NU V AM TRIMIS ACOLO SA VA BATETI JOC DE OAMENI.
  SIGUR DACA SUNT DESTEPTI SI SA VA FACA PLANGERE PENALA PENTRU ABUZ DE PUTERE IAR LINGAILOR ABUZ IN SERVICIU.

 4. Este sfidator de trei mandate incoace, sa fim corecti pana la capat. Dar eu cred ca si cu alt primar pnl, sau psd sau usr tot acelasi tratament il vom avea. Sunt convins 100%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here