Tudorel Toader: „Niciun candidat înscris, până în prezent, la a doua selecţie pentru şefia DNA”

80

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, 20 august, că – până în prezent – niciun procuror nu s-a înscris la a doua selecţie pentru funcţia de procuror-şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

„M-am interesat la Direcţia de Resurse Umane. În clipa asta când vorbim, nu este niciun candidat înscris. (…) Sunt convins că vor fi (candidaţi – n.r.)”, a spus Toader, citat de Agerpres.

Ministerul Justiţiei (MJ) a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA, după ce – pe 27 iulie – ministrul Justiției a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Astfel, potrivit MJ, aceasta se desfăşoară în perioada 6 august – 6 septembrie, iar candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 24 august inclusiv.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă, inițial, au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

2 COMENTARII

  1. Exact cum a facut si domnul Basescu, atunci cand presedinte fiind, si-a construit ” statul paralel „… cu nimeni altcineva decat cu „oamenii dansului ” ( sa ma exprim ca si moldovenii ) … si astazi, se va intampla acelasi lucru si sistematic, „statul paralel ” se va forma din cei care se afla ” la butoanele … mai noi ” si vor actiona cand cei care i-au „format” pica de la guvernare . Simplu …
    Va rog sa retineti, ca atata vreme cat politicul se va amesteca in numirea si ” ungerea cu undelemnul puterii ” pe toti cei care conduc structurile din puterea administrativa si judecatoreasca, prin ” atribuire directa ” fara concurs pe baza de experienta, capacitate si calificare profesionala, ” statul paralel ” nu va dispare din aceasta tzara ( si nu numai … ca-i o teorie general-valabila oriunde in lumea asta ) si se va perpetua de la o forma de guvernare la alta , de la „ciocoii vechi, la ciocii noi ” … deci un pic „invers ” …

  2. Bun ar fi acolo dl.general – procuror militar … n-am retinut cum il cheama, nu tot felul de ” cu.co.nete” … ca astazi aproape peste tot, numai femei vezi in astfel de functii… si care imediat ce a ” fost sesizata din oficiu ” ( cum este la moda ) odata-ti ” taie gatul ” … si dupa aia plange langa tine ce a putut face …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here