Poliția Locală Bistrița îi avertizează pe șoferii mașinilor de mare tonaj că pot fi sancționați cu amenzi de până la 1.500 lei dacă deteriorează sau murdăresc zonele de trafic auto, trotuare sau pistele de bicicliști.

În sfera atribuțiilor Poliției Locale Bistrița intră și monitorizarea respectării reglementărilor din domeniul întreținerii domeniului public și privat al UAT Bistrița.

În ultimele luni, Poliția Locală s-a confruntat cu multiple cazuri de deteriorare a zonelor de trafic auto, pietonal sau a pistelor de biciclete din cauza acestor vehicule. Un astfel de caz s-a petrecut chiar marți, 2 iulie.

„Ieri, o autobasculantă supraîncărcată cu pământ vegetal rezultat din excavație, în încercarea depozitării acestuia pe un teren proprietate privată, a deteriorat partea carosabilă, pietonală și pista pentru biciclete, fapt pentru care au fost aplicate măsurile legale conform prevederilor HCL 153/2009 privind măsuri de buna gospodărire a municipiului Bistrița”, precizează Poliția Locală.

Polițiștii locali avertizează că, în cazul în care nu se remediază de urgență situația, pot fi aplicate amenzi de până la 1.500 lei, conform unei hotărâri de consiliu local din 2009.

„Conform prevederilor HCL 153/2009, toate persoanele fizice și juridice au obligația <să asigure curăţarea mijloacelor de transport şi a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice, în vederea evitării murdăririi acestora, iar dacă acest lucru s-a petrecut, să întreprindă măsurile necesare pentru remediere, inclusiv prin spălare dacă este cazul, pe cheltuială proprie>, în caz contrar fapta constituie contravenție și se sancționează cu amenzi începând de la 200 lei la 1.500 lei„, precizează sursa citată.

Polițiștii locali vor continua acțiunile de verificare și aplicare a prevederilor legale din acest domeniu, ținându-se cont și de numeroasele sesizări ale cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.