Doi bărbați și două femei au fost trimiși în judecată, la începutul lunii iulie, de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, pentru cămătărie, șantaj și amenințare. Cei patru au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și între timp și-au primit pedepsele, toți scăpând cu condamnări cu suspendare. 

Corig Dorina, Corig Dorin, Lăcătuș Marin Darius (arestați preventiv) și Lăcătuș Lucia Bianca au fost trimiși în judecată pe data de 9 iulie, urmare a încheierii unui acord de recunoaștere, pentru infracțiuni de camătă. 

Începând cu anii 2016 – 2017, au împrumutat diverse sume de abni unui număr mare de persoane vătămate, practicând această activitate ca ândeletnicire, fără a fi autorizați conform legii, percepând o dobândă lunară de 30% din capitalul împrumutat, cauzând astfel importante prejudicii„, precizează procurorul Adrian Briciu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, într-un comunicat.

În plus, mai arată procurorii, Lăcătuș Marin Darius a fost acuzat și de șantaj, după ce la data de 15 aprilie 2020, în timpul unei convorbiri telefonice, a constrâns pe una dintre persoanele împrumutate cu bani, prin adresarea de amenințări cu acte de violență și cu suprimarea vieții, să-i remită suma de 2.000 de euro pretins datorată.

Cauza a fost judecată rapid, pe data de 19 iulie, când instanța s-a și pronunțat. 

Astfel, Corig Dorina și Corig Dorin au fost condamnați la câte 2 ani de închisoare cu supendare, Lăcătuș Marin Darius a primit 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendare, iar Lăcătuș Lucia Bianca  – 1 an și 6 luni, tot cu suspendare.

În plus, procurorii le-au confiscat celor patru sumele de 63.275 euro și 48.220 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here