Tribunalul Bistriţa-Năsăud a stopat „monstrul” lui Negrea din sens! Autorizaţia de construire a fost suspendată

1936

Pentru prima dată, Tribunalul Bistriţa-Năsăud a stopat o construcţie, considerând că nu s-au respectat regulile de urbanism. Este vorba despre „monstrul” care se ridică în sensul giratoriu de pe Calea Moldovei. O vecină care a rămas fără spaţiu şi lumină a acţionat în judecată primăria, în încercarea de a anula autorizaţia.

 

Dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea pregăteşte un bloc într-una dintre cele mai aglomerate zone din Bistriţa: Calea Moldovei, lângă benzinăria Mol. Construirea centrelor comerciale în apropiere, a transformat Calea Moldovei într-una dintre cele mai aglomerate din oraş. Pe lângă asta, faptul că este singura variantă de tranzit a oraşului şi că mulţi care fac naveta spre Năsăud aleg această rută face zona de-a dreptul irespirabilă.

Blocul pe care vrea dezvoltatorul imobiliar să îl ridice chiar în intersecţia cu strada Lucian Blaga are 6 etaje: S+P+4E+2E. În ciuda faptului că nu se prea respectă regulile urbanistice, iar acest lucru este vizibil cu ochiul liber, Marius Negrea a primit undă verde de la Primăria Bistriţa şi de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Lucrările au fost începute în urmă cu câteva luni.

Blocul a fost contestat în instanţă de către vecinii din spate, care spune că nu mai au parte de lumină, odată ridicat acest monstru. Printre altele, documentaţia celor de la Consult Imobil nu ar conţine un studiu de însorire, cerut prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014, pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei:

„În cazul în care proiectul de amplasare a clădirilor evidenţiază ca distanţa dintre clădirile învecinate este mai mică sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire. Amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minim o oră jumătate la solstiţiul de iarnă, a încăperilor de locuit din clădirile şi din locuinţele învecinate”.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

Andreea Moldovan

1 COMENTARIU

  1. Suspendata, ne suspendata autorizația, un lucru e cert :se lucrează zi de zi dis de dimineața, de la ora 7mai exact!am trecut în diminețile trecute pe acolo și am vazut, chiar ii compătimesc pe vecinii blocului!conștientizați oare ce zile trăim? Când nu îți găsești dreptatea chiar cu legea în fata, când tupeul jegos al unor oameni cu bani întrece orice limita!? Imaginați.va ce se alegea de cel ce făcea asa ceva pe vremea lui răposatul!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here