Austria stabileşte cu România o legătură săptămânală cu trenul de noapte, care trece prin Ungaria, pentru a aduce muncitorii peste graniţele încă închise din cauza pandemiei coronavirusului, scrie Reuters.

Tren special Austria-România, pentru a transporta muncitorii români

Sistemul de îngrijire a persoanelor vârstnice sau în imposibilitate de deplasare din Austria se bazează în mare parte pe asistenţi medicali din România.

Pentru că depinde atât de mult de forţa de muncă din România, iar lucrătorii de aici nu pot trece cu maşinile prin Ungaria, din cauza închiderii graniţelor, Viena a găsit drept soluţii introducerea unui tren de noapte. Acesta vi circula începând cu 2 mai şi este acceptat de toate ţările implicate, întrucât permite transportul unui număr mai mare de persoane şi în acelaşi timp se poate păstra distanţa între aceştia.

„Mă bucur că, în ciuda închiderilor de frontieră, am reuşit să dezvoltăm o soluţie comună pentru coridoare pentru lucrătorii din România”, a declarat ministrul austriac, Caroline Edtstadler, într-o declaraţie, adăugând că aproximativ 33.000 de persoane din Austria depind de serviciile acestor persoane.

Trenul va pleca săptămânal din Timişoara , dar dacă proiectul se va dovedi a fi un succes, ar putea ajunge să circule cu o frecvenţă de până la trei nopţi pe săptămână.

sursă: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here