Județul Bistrița-Năsăud se află sub noi avertizări meteorologice. Acestea intră în vigoare luni, la ora 14:00 și sunt valabile până miercuri, la ora 20:00. 

Astfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis trei avertizări valabile pentru județul Bistrița-Năsăud.

Prima avertizare este de cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele montane înalte. Acest cod va intra în vigoare luni, 10 februarie, la ora 14:00 și va fi valabil până în 11 februarie, ora 20:00.

”În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h. Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, iar la atitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă. Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp”, arată ANM.

De asemenea, în intervalul 10 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 20:00, mai este în vigoare încă o avertizare cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă.

”În intervalul menționat în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m”, mai arată ANM.

Totodată, in intervalul 11 februarie, ora 20:00 – 12 februarie, ora 20:00, în Bistrița-Năsăud se vor semnala fenomene precum intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here