Trei în unu! Pentru o maşină, trei măiereni s-au ales cu dosar penal

33

Trei tineri din Maieru s-au ales cu dosar penal din cauza unei maşini, care a trecut dintr-o mână în alta şi în final a ajuns într-un gard. Poliţiştii au descoperit maşina şifonată, cu un tinerel lângă ea, aflat sub aburii lui Bachus.

 

Un tânăr de 20 de ani, din Maieru, i-a dat unui consătean de aceeași vârstă cu el, să îi conducă maşina. Proprietarul autoturismului știa că prietenul său nu are permis de conducere, dar nu a ţinut cont de asta. Amicul proprietarului nu a mers însă singur la plimbare, ci şi-a luat la rândul lui pe un alt prieten, în vârstă de 19 ani, să îl însoţească în periplul său nocturn. După circa 3 km, „şoferul” a renunţat la şofat şi a lăsat baltă şi maşina, dar şi pe prietenul său. Cum cheile au rămas în contact, tânărul de 19 ani s-a gândit să nu încheie distracţia prea repede, astfel că s-a urcat la volan şi a condus şi el câţiva kilometri. Până a ajuns în gradul unei case din sat. Acolo l-au găsit şi poliţiştii, care după ce i-au pus fiola au descoperit că tânărul băuse bine, etilotestul indicând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, nici acesta nu deţinea permis de conducere.

Drept urmare, poliţiştii au deschis pe numele celor trei tineri din Maieru un dosar penal, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și furt în scop de folosință.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here