Stela Săsăran, o femeie de afaceri din Baia Mare, a fost cofirmată pozitiv cu COVID- 19 în urmă cu câteva zile. Femeia administrează o firmă care distribuie aparatură spitalelor, intrând în contact cu numeroase cadre medicale. Mai mult, aceasta s-a prezentat pe data de 10 martie la Spitalul de Urgențe din Baia Mare, invocând simptomele virusului COVID- 19. De menționat este faptul că pacienta a ascuns medicilor de la UPU faptul că a călătorit în alte țări. A fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare, iar de aici a făcut cale întoarsă spre Spitalul Județean. În tot acest timp, femeia era infectată cu Coronavirus.

Citește și: Scenariul de la Suceava se repetă la Baia Mare: O femeie de afaceri a devenit focar de infecție după ce a mințit că nu a fost în străinătate

Traseul Stelei Săsăran

Înainte de a fi confirmată pozitiv cu Coronavirus, Stela Săsăran a fost în mai multe țări, ultima fiind Franța. Interesant este faptul că pe documentele primite din cele trei vizite la spitalele din Maramureș, femeia a semnat că nu ar fi călătorit în afara României.

Mai mult, doamna Săsăran a participat la mai multe activități împreună cu numeroase persoane. Spre exemplu, pe 29 februarie (cu două săptămâni înainte de a prezenta simptomele de Coronavirus) a fost la Balul Operei din Cluj-Napoca împreună un medic UPU din Baia Mare, Dr. Borz Felicia.

Pe 7 februarie, femeia a luat parte la un bal caritabil organizat de Rotary CLUB Varana Focșani. La eveniment au participat mai multe persoane printre care și președintele clubului Rotary Baia Mare care, în prezent, lucrează la o bancă din oraș.

Ce spun medicii și autoritățile

Un medic care știa despre situația femeii a spus: “Știam că are virusul. Nu era încă confirmat, dar era cât se poate de clar pentru un medic. Am vrut să o trimitem de urgență la Cluj, dar ni s-a răspuns să așteptăm căci rezultatul testului nu ajunsese încă. A mințit pe toată lumea! Tot parcursul ei e foarte complicat. A intrat în contact cu foarte multă lume”, arată sursa ActualMM.

Autoritățile din Maramureș au spus că s-a respectat protocolul. Conform acestora, femeia nu ar fi călătorit în zone cu risc. Directorul DSP Maramureș, Dr. Pop Rareș Dorin, a anunțat că va deschide o anchetă epidemiologică pentru a limita, pe cât posibil, extinderea virusului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a început urmărirea penală a femeii, fiind cercetată pentru infracțiunea de fals în declarații.

Conform surselor ActualMM, Stela Săsăran este internată la un spital din Cluj- Napoca și se află în stare stabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here