Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, Compartimentelor pentru Combaterea Delictelor Silvice şi a Braconajului Piscicol, desfășoară activități de prevenire și combatere a delictelor silvice pe raza județului Bistrița-Năsăud. Cu sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul ocoalelor silvice, polițiștii au acționat joi pentru combaterea activităților ilicite din domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. 

Astfel, în urma activităților desfășurate joi, 27 de persoane au fost legitimate și verificate, 9 autoturisme au fost controlate, 14 transporturi de material lemnos au fost verificate. Totodată, două depozite de pe Valea Someșului au fost verificate de către polițiști și silvicultori.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat 9 contravenții în valoare de 10.725 lei, din care cu privire la nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 – Rep privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice cât și O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Complementar, polițiștii au dispus confiscarea cantității de 14,53 m.c. material lemnos în valoare de 2.134,32 lei.

Foto: ARHIVĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here