Un bărbat din județul Suceava s-a ales cu dosar penal, după ce, marți, polițiștii din Bistrița-Năsăud l-au prins transportând ilegal aproape 50 mc de cherestea. În plus, oamenii legii i-au confiscat marfa, dar și autovehiculul cu care o transporta.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat, marți, în trafic pe Drumul Național 17, prin Tiha Bârgăului, un ansamblu auto care transporta cherestea, pe direcția de mers Vatra-Dornei spre Bistrița.

„La volanul camionului a fost identificat un bărbat de 35 de ani din Gura Humorului. În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în semiremorca cu prelată a ansamblului, cantitatea de 49,82 metri cubi de cherestea. Totodată, polițiștii au constatat faptul că șoferul nu deține documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos transportat.

În consecință, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de transport de material lemnos fără documente de proveniență, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 46 din 2008. De asemenea, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și ansamblul auto a fost indisponibilizat”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, în vederea documentării întregii stări de fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.