Primarul orașului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, a scăpat de condamnarea cu amânare pronunțată, în luna februarie, de instanța de la Judecătoria Năsăud. Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au desființat în totalitate sentința instanței năsăudene, de un an de închisoare cu amânare și interdicția de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani, plus 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au pronunțat astăzi sentința în dosarul în care primarul orașului Sângeorz Băi a fost acuzat de conflict de interese, concret fiind vorba despre săvârșirea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, pentru care la Judecătoria Năsăud, Traian Ogâgău a primit un an de închisoare cu amânare și interdicția de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani, plus 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. 

Această sentință a fost desființată în totalitate de Curtea de Apel Cluj, magistrații aplicându-i totuși un avertisment.

Admite apelul declarat de inculpatul OT împotriva sentinţei penale nr. 30 din 17.02.2020 pronunţată de Judecătoria Năsăud sentinţă pe care o desfiinţează integral şi pronunţând o nouă hotărâre: În temeiul art. 80 C.p. dispune renunţarea la aplicarea pedepsei faţă de inculpatul Ogâgău Traian pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane prev. de art. 301 alin. 1 C.p. În temeiul art. 81 C.p. aplică inculpatului sancţiunea avertismentului. În temeiul art. 274 C.p.p. obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat la instanţa de fond în sumă de 1000 lei iar cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Definitivă„, este sentința pronunțată astăzi de magistrații clujeni.

Despre acest caz, Gazeta de Bistrița a scris aici:

1 COMENTARIU

  1. In Cluj oras European, studentesc si de finete, capitala Ardealului nu tine cu cumetrii ca in BN intre Justitie si Administratie. Sa nu ne miram ca aici se agata harta in cui si e plin de analfabeti functionali in toate domeniile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here