Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din județul Bistrița-Năsăud. Din cauza viscolului, în Pasul Tihuța se circulă cu dificultate, iar Poliția Rutieră a instituit filtre, polițiștii dirijând traficul.

”Pe drumul național 17, Bistrița-Vatra Dornei, se acționează cu mai multe echipaje de deszăpezire, însă din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, se circulă cu dificultate, în conditii de iarnă. Filtrele de poliție instituite suplimentar, de la Serviciul Rutier și Secția 2 monitorizează și dirijează în permanență circulația. Totodată, verifică echiparea corespunzătoare a autovehiculelor care urmează să tranziteze zona, în special a celor peste 3,5 tone”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Totodată, ”la intersecția drumului național 17D cu drumul comunal 2B, pentru aproximativ 30 de minute, traficul rutier s-a desfășurat pe un singur fir, ca urmare a unui TIR care a derapat. La fața locului, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au dirijat circulația, iar situația a fost remediată”, mai adaugă IPJ Bistrița-Năsăud.

Pe celelalte drumuri naționale și județene se circulă în condiții de iarnă, se acționează cu materiale antiderapante, iar polițiștii de la Rutieră din tot județul monitorizează circulația și acționează la nevoie.

În intervalul 11 februarie ora 20.00 – 12 februarie ora 20.00, județul Bistrița-Năsăud se află sub avertizare meteorologică cod galben de intensificări de vânt și zăpadă spulberată în zona montană înaltă a județului.

FOTO: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here