Toți polițiștii dintr-un oraș au fost arestați, după asasinarea unui candidat la primărie

200

Toți agenții de poliție din localitatea mexicană Ocampo (centrul țării), unde săptămâna trecută a fost asasinat un candidat la primărie, au fost dezarmați și arestați pentru efectuarea unei anchete interne, au spus autoritățile locale duminică.

”Toţi sunt interogaţi, procedându-se conform legii la o anchetă privind participarea la acte de încălcare a normelor profesionale”, a indicat secretariatul Securității statului mexican Michoacan (vest-centrul Mexicului), unde este situat orașul.

Candidatul la alegerile municipale, Fernando Angeles a fost ucis, joi, prin împușcare, în plină campanie electorală, scrie BBC.

Polițiștii au fost transferați la o unitate internă a secretariatului Securității, care nu a precizat dacă detenția lor este legată de asasinarea candidatului.

Miercuri, Omar Gomez, candidat independent la funcția de primar în orașul Aguililla, a fost împușcat. De la începutul campaniei pentru alegerile generale de la 1 iulie, peste 100 de aleși, candidați la alegeri sau politicieni au fost uciși.

Criminalitatea este un subiect central la scrutinul din iulie, care va desemna noul președinte și peste 18.000 de conducători la nivel federal, regional și local.

În Mexic se înregistrează o violență endemică legată de crima organizată. În 2017 a existat 25.339 de omucideri.

1 COMENTARIU

  1. Maaaa… in cazul asta, se va mai „inrola ” dr.acu in ” POLITIE ” ! Nu vad ce pot face politzistii, daca un popor este anarhic si mafiot , altceva decat sa le dai „mana libera ” sa-i impuste pe toti ? Dar… problema este sa stie pe care DA si pe care BA ! Maaaa…. NU POLITIA ESTE PROBLEMA ACOLO !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here