Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că aproape toată România este sub cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică și ploi abundente.

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică și ploi abundente vizează zonele montane, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei.

De la ora 12.00 și până la ora 10.00 dimineața, în aceste regiuni va ploua torențial, iar pe spații mici cantitățile de apă vor depăși 80 l/mp. Vor fi tunete, fulgere, pe alocuri vijelii și grindină.

De asemenea, un cod galben de furtuni va fi valabil tot până mâine la ora 10.00 și vizează cea mai mare parte a țării. Meteorologii spun că ploi vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

Mâine, 1 septembrie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii septembrie. Norii de ploaie vor rămâne deasupra zonelor montane și submontane, însă vineri, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în cea mai mare parte a țării.

Sâmbătă va ploua local la deal, la munte și în jumătatea estică, iar temperaturile nu vor mai trece de 28 de grade. Și Capitala se află sub cod galben de instabilitate atmosferică. Vor fi averse, fenomene electrice și vijelii, dar va fi cald pentru ultima zi din august. Maxima va urca până la 30 de grade Celsius.

În Bistrița-Năsăud, meteorologii au emis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în intervalul 31 august, ora 10.00- joi 1 septembrie, ora 10.00.

Citește și: Romuli, sub COD ROȘU de vreme rea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.