Tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă, sunt așteptați mâine 20 octombrie 2017, la “Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi”, anunţă AJOFM BN.

 

Evenimentul se va desfășura la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud începând cu ora 10,00.

48 agenţi economici au confirmat participarea la bursă oferind 515 de locuri de muncă vacante.

Dintre acestea, 23 sunt pentru persoanele cu studii superioare, respectiv inginer proiectant, inginer electric, inginer auto, inginer constructor, inginer instalații, economist, inginer electromecanic, inginer intreținere, inginer chimist, director vânzări, inspector resurse umane, etc.

 

Cele mai multe locuri de muncă, mai exact 492 sunt pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, respectiv acoperitor metale, agent comercial, amanetar, ambalator manual, asistent manager, bucătar, casier, confecţioner articole hârtie, confecţioner plase din sârmă, confecţioner tricotaje, croitor, curier, electrician în construcţii, electrician auto, instalator, lăcătuş mecanic, lucrător comercial, magaziner, manipulant mărfuri,  mecanic auto, mecanic de întreținere, muncitor necalificat, muncitor în construcții, operator calculator, operator maşini cu comandă numerică, operator prelucrare mase plastice, operator tăiere, ospătar, pavator, pregătitor piese încălţăminte, programator producție, reglor maşini de prelucrare mase plastice, secretară, sculer matriţer, spălător auto, şofer autobuz, şofer autocamion, sortator produse, stivuitorist, strungar universal, sudor, supraveghetor jocuri, tapiţer, tehnician prelucrări mecanice, tinichigiu auto, tehnician mentenanţă echipamente industriale, trefilator, vânzător, vopsitor industrial, etc.

 

Sunt trei agenți economici care au confirmat participarea la bursă și care doresc să încadreze tineri prin programul de ucenicie la locul de muncă. Se caută tineri ucenici în vederea calificării pentru meseriile de sudor, operator prelucrare mase plastice termoplastice și confecționer articole textile.

 

La “Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi”, tinerii pot afla mai multe informații despre proiectul Your first EURES job 5.0 – PRIMUL TĂU LOC DE MUNCĂ EURES.

 

PRIMUL TĂU LOC DE MUNCĂ EURES este un program la scară mică pentru mobilitatea locurilor de muncă pe teritoriul UE. Acesta ajută tinerii cetățeni din categoria de vârstă cuprinsă între 18 și 35 de ani din oricare dintre țările UE, Islanda și Norvegia să își găsească un plasament profesional – loc de muncă, stagiu sau ucenicie – în altă țară decât țara lor de reședință. De asemenea, programul ajută și anga­jatorii, în special întreprinderile mici și mijlocii (IMM-), să găsească lucrătorii de care au nevoie pentru posturile lor vacante greu de ocupat.

 

La evenimentul de mâine sunt aşteptați să participe atât absolvenții instituțiilor de învățământ care nu și-au găsit un loc de muncă, cât și alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud sunt înregistrați 284 de absolvenţi , din care 154 beneficiază de indemnizație de șomaj.

 

Rata şomajului în judeţul Bistriţa – Năsăud din luna septembrie 2017 are valoarea de 2,86 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here