Doi tineri din Bistrița-Năsăud au fost reținuți de polițiști, vineri, după ce zilele trecute au furat o cantitate mare de combustibil  din rezervorul unui utilaj parcat în apropierea DJ 173C, pe raza comunei Mărișelu. Ambii vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din Beclean, și un altul, de 22 de ani, din comuna Șieu, bănuiți că în seara zilei de 26 noiembrie, ar fi sustras aproximativ 150 de litri de combustibil, din rezervorul unui excavator  parcat în proximitatea DJ 173C, pe raza comunei Mărișelu. Potrivit polițiștilor prejudiciul se cifrează la 850 de lei.

În plus, oamenii legii au aflat că tânărul din Beclean a condus spre locul faptei, un autoturism, fără a avea permis de conducere.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că tânărul de 28 de ani s-ar fi deplasat până la locul săvârșirii furtului la volanul unui autoturism neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere, pasager în autovehiculul respectiv fiind tânărul din Șieu„, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Virginia Pîrlea.

Drept urmare, tânărul din Beclean a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, tânărul din comuna Șieu a fost reținut pentru pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cei doi urmează a fi prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here