Teste grilă la BAC si Evaluarea Națională

27

Subiectele la Bacalaureat și la Evaluarea Naționala vor fi mai mult teste grilă. Oficialii din Ministerul Educației vor să schimbe structura examenului în urma unui număr tot mai mare de contestații de la un an la altul.

Schimbarea are loc într-un Minister al Educației care de mai bine o lună nu are ministru plin, fără o dezbatere publică anterioară și se aplică chiar pentru copiii care anul acesta dau examenele.

Ministerul Educației a modificat structura subiectelor de examen, astfel încât toate subiectele de la BAC și Evaluare vor avea 40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise și tip grilă.

1 COMENTARIU

  1. Testele grila sunt o prostie si o puturosenie nationala a celor care corecteaza aceste grile. Prin ele, se pot ” maslui ” si „ajuta ” ca sa ” iasa” si sa castige … cine ” trebuie ” !
    Cum se explica faptul ca persoane modeste la invatzatura, la teste iau nota 10… si cei care invatza foarte bine, abia de trec de barem (?) altfel decat faptul ca ” aceia ” stiau dinainte ce test se da si au invatzat pe de rost raspunsurile … si bine-nteles ca NU GRATIS ?! HAIDETI SA FIM SERIOSI !
    Este adevarat ca testul se poate verifica ” pe loc ” … si imediat si ca examenele cu subiecte scrise sunt greoaie la corectat , iau mult timp, iar aprecierile sunt subiective… dar totusi prin subiectele scrise, se vede capacitatea de gandire si de pregatire profesionala mult mai bine decat un test grila, care uneori poate fi si ” nimerit „… fara ca cel ” testat ” sa fie un bun profesionaist …
    TESTUL GRILA , URMAT DE ACEL INTERVIU … este o mascareala , prin care merg la concurs toti si ” iese cine trebuie ” ( si stiti Dvs cum … ) !
    DECI UN NU HOTARAT TESTELOR GRILA ! CEL MAI CORECT ESTE UN EXAMEN SCRIS SI UNUL ORAL , cu subiecte , pe biletele … asistate si corectate de un ” colectiv ” de „meseriasi/profesori in acel domeniu ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here