Grupul TeraPlast a decis să înființeze o companie specializată pe reciclare, în urma desprinderii din TeraPlast SA a liniei de business reciclare. TeraPlast Recycling se va ocupa de problema PVC-ului rigid care are un impact major asupra mediului.

Potrivit reprezentanților TeraPlast, acest pas vine ca urmare a necesității de a privi reciclarea ca business independent, în contextul dorinței Grupului de a-l dezvolta.

În Europa, piața deșeurilor de PVC rigid reciclat la nivelul anului 2018 a fost de 480.000 de tone, în contextul în care maxim 20% din acest tip de deșeuri se reciclează. Asta înseamnă că peste 2 milioane de tone, adică 2 miliarde de kilograme, au rămas în natură. Produsele din PVC rigid au o durată de viață cuprinsă între 30 și 50 de ani în funcție de aplicație. Astfel, este ușor să estimăm unde vom ajunge în următorii 10 ani dacă nu luăm măsuri concrete în ceea ce privește reciclarea. În acest context, TeraPlast Recycling este răspunsul la o necesitate la nivel european și o cale prin care România face pași importanți în domeniu. Compania se poziționează pe locul 1 în România și în top 10 reciclatori de PVC rigid din Europa, după capacitatea de procesare de 12.000 tone anual„, declară Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.

Impactul pe care activitatea TeraPlast îl are asupra mediului, a determinat compania să facă pași importanți pentru reducerea amprentei de carbon, prin eficientizare energetică și creșterea cantității de materiale pe care le reciclează.

Promovăm importanța reciclării PVC-ului rigid, atât post-industrial, cât și post-consum și ne-ar plăcea să vedem că inițiativa noastră va inspira mediul de afaceri autohton în această direcție. Valoarea transferului liniei de business este de 4,8 milioane de euro„, precizează președintele Consiliului de Administrație al TeraPlast.

Deșeurile sunt procesate folosind tehnologii și facilități avansate de reciclare, cu utilaje de ultimă generaţie achiziţionate de la producători de profil, din Germania și Italia.

În perioada august 2018 – martie 2019, secția de reciclare, devenită acum TeraPlast Recycling, a avut o medie lunară procesată de 650 tone PVC rigid. Din perspectiva originii, 52% din totalul de deșeu din PVC rigid procesat în 2018 a fost post-consum, iar 48% a fost de origine post-industrială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.