Țara arde și baba se piaptănă!” – este sintagma care descrie, din păcate, extrem de bine situația actuală. Ne aflăm în plină criză sanitară, secțiile de ATI sunt pline de pacienți infectați cu COVID-19, medicamentele antivirale lipsesc cu desăvârșire, chiar dacă Terapia Cluj așteaptă de 6 luni să primească avizul Agenției Medicamentului pentru a produce Favipiravir – un antiviral folosit în cazurile de COVID-19, iar Klaus Iohannis a plecat în vacanță în Egipt. Mai mult decât atât, niciun parlamentar de Cluj nu a atras atenția că salvarea României din situația critică actuală ar putea fi chiar compania de medicamente Terapia Cluj. Singurul politician care îl trage de mânecă pe Iohannis este deputatul de Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan Gruia.

„Domnule Președinte, mai aveți o țară?
Domnule Klaus Iohannis, în timp ce dvs, președintele României, ați plecat într-un voiaj de lux să vizitați piramidele, în țară lumea își plânge morții. Sute pe zi!
Medicamentele antivirale, cele care ar trebui să stăvilească cumva exodul spre ATI lipsesc cu desăvârșire!
Să vizitezi piramidele din Egipt reprezintă o valoare mai mare decât viața unui român?
Domnule președinte, dincolo de interesul dumneavoastră pentru cultura antică, există vreun interes major pentru poporul român?
Sunteți ancorat în realitate sau blestemul lui Tuthankhamon v-a afectat întratât încât vi se rupe?
Ce resort intern v-a determinat să plecați în Egipt când pandemia face zilnic 500 de victime în rândul populației? Aveți inimă de român?
Dumneavoastră, atoateștiutorul nației ați fost informat că Terapia Cluj poate produce medicamentul Favipiravir?
În cazul în care nu v-a fost adus la cunoștință, ar fi trebuit să vă schimbați consilierii sau sfătuitorii și să oferiți dovada că viața unui cetățean român valorează mai mult decât o ținută albă în fața piramidei lui Keops!
Domnule președinte, puterea dumneavoastră de decizie se limitează la a pune un șef de partid sau un prim-ministru?
De ce nu vă impuneți puterea și la Agenția Medicamentului cea care de șase luni amână producerea Favipiravir în țară, un antiviral care ar reduce simțitor numarul pacienților din ATI?
În timp ce românii se sufocă din lipsă de oxigen și antivirale, dumneavoastră îl imitați pe Ceaușescu. Și ăla a plecat în vizită în Iran, deși Revoluția începuse la Timișoara și existau victime!
Scuzați comparația, dar în timp ce conducătorii Europei se dau de ceasul morții să asigure propriilor popoare condiții pentru a le fi salvate viețile, dumneavoastră ați plecat ca într-un voiaj de nuntă!
Terapia Cluj așteaptă o aprobare de șase luni. Nu ați spus dumneavoastră cu gurița dumneavoastră că birocrația distruge România? O tot distruge și provoacă victime!
Domnule președinte, veniți acasă! Repede. Cât încă mai aveți o țară. Altfel s-ar putea ca furia românilor să vă îndemne să plecați la părinți în Germania, indiferent câte case aveți în România.
Un dram de empatie pentru românii suferinzi, trebuie să aveți! O fi având civilizația egipteană morții ei, dar de blestemat vă vor blestema morții noștri. Laolaltă cu noi cei rămași în viață.
Fără stimă, doar cu durere în suflet,
Bogdan Ivan Gruia – un român”, a transmis Bogdan Ivan Gruia pe pagina sa de Faceboo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here