Teodorovici vorbește despre întâlnirea dintre Dăncilă şi Juncker

44

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, marţi, că o posibilă întâlnire în cursul acestei zile între Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi premierul Viorica Dăncilă este importantă, în contexul în care aseară cei doi au ratat întâlnirea de la Aeroportul Băneasa.

„Este foarte importantă această discuţie, pentru că la un asemenea nivel se transmit mesaje foarte importante şi, încă o dată, vorbeşti cu un oficial al Guvernului, prim-ministrul. Este clar că trebuie să ţii cont de ceea ce ţi se spune ca şi preşedinte al Comisiei. (…) Trebuie să fie mai dese astfel de întâlniri şi la nivel de premier cu preşedintele al Comisiei, comisar, miniştri, chiar dacă lucrurile sunt pe final de mandate şi am văzut chiar afirmaţii nocive vizavi chiar de România. Domnul comisar Oettinger spunea că România, Polonia şi nu ştiu ce alte state din interior distrug proiectul european”, a precizat Teodorovici, în cadrul unor declaraţii de presă, făcute la Summitul celor Trei Mări.

„Chiar am avut o poziţie foarte fermă la nivel european, printre comisari, pentru că nu mi se pare normal ca un comisar să aibă faţă de un stat membru o astfel de apreciere, mai ales că România este o ţară cu cea mai înaltă favorabilitate pro-UE şi pro-proiectelor europene. Adică sunt afirmaţii într-un context politic: final de mandate, noi alegeri la nivel de comisari, dar nu este corect pentru noi ca ţară”, a adăugat Teodorovici.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi, la Aeroportul Băneasa, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, după ce luni cei doi oficiali au ratat întrevederea. Mai exact, premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, în jurul orei 12:30, cu preşedintele Comisiei Europene, acesta din urmă părăsind România după ce a fost prezent la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări.

Discuţiile vin în contextul în care luni cei doi oficiali nu s-au mai întâlnit pe aeroport, deşi era stabilită o scurtă întrevedere. Guvernul a explicat ulterior că avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel.

Surse au declarat pentru mediafax că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport şi că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here