Liderul Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban (S) si Florin Citu discuta inaintea intalnirii cu presedintele Klaus Iohannis, in vederea consultarilor pentru formarea unui nou guvern, ca urmare a demiterii cabinetului Dancila, vineri 11 octombrie 2019, la Palatul Cotroceni. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

​Premierul Florin Cîțu le-a cerut liberalilor luni, în ședința Biroului Executiv, să nu depună niciun amendament la legea bugetului de stat pentru a nu depăși deficitul de 7,16%, susțin surse prezente la ședința PNL. Subiectul amendamentelor s-a dezbătut și în ședința Coaliției. Totodată, liderii Coaliției au decis și un program privind dezbaterea bugetului în Parlament.

La ședința PNL, Ludovic Orban a anunțat că susține amendamentul propus de deputtaul PNL, Florin Roman referitor la acordarea a 24 de călătorii gratuite pentru studenţi. Banii nu sunt prevăzuți în proiectul bugetului de stat elaborat recent. Soluția găsită de liberali este să depună amendamentul la ordonanța 135/2020 adoptată săptămâna trecută de către Guvern.

Cîțu le-ar fi spus colegilor de partid că amendamentul chiar dacă va fi depus la ordonanță poate încărca bugetul și există riscul să depășească deficitul de 7,16%.
„Am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni şi cu sursele de finanţare şi atunci vom vedea. Eu tot ce pot să spun este că nu putem depăşi deficitul de 7,16%”, a spus Cîţu înaintea ședinței de partid.

De altfel, amendamentul privind călătoriile gratuite pentru studenți a fost discutat și în ședința Coaliției și s-a căzut de acord să fie depus la OUG 135/2020 adoptată săptămâna trecută. OUG va intra în dezbaterea Parlamentului iar PNL intenționează să depună amendamentul la actul normativ.

La ședința Coaliției, liderii PNL,USR-PLUS și UDMR au căzut de acord ca parlamentarii celor trei formațiuni politice să nu depună niciun amendament la legea bugetului de stat. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că dezbaterea bugetului ar putea fi finalizata până joi.
„Marți se reunesc Birourile Permanente, se trimite bugetul de stat spre dezbatere comisiilor de specialitate. Miercuri, pe 3 martie se dorește a fi adoptat de către Parlament. Nu avem amendamente noi, Coaliția iar cele ale PSD-ului vor fi respinse la pachet”, au declarat sursele citate.

Guvernul se reuneşte în şedinţă luni, la ora 19.00, la Palatul Victoria, a anunţat Biroul de presă al Executivului pentru a adopta bugetul de stat, conform HotNews.

Citește și: Dan Barna: gratuitatea pentru călătoriile cu trenul ale studenților să fie eliminată. VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.