Temele de campanie ale PMP: sănătatea, educația, infrastructura rurală și unirea Basarabiei cu România

111

Peste 6000 de membri ai Partidului Mișcarea Populară au participat duminică, 6 noiembrie, la Sala Palatului din București, la evenimentul lansării candidațilo pentru alegerile parlamentare. Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat de o delegație formată din peste 100 de membri, condusă de președintele Ionuț Simionca, candidatul PMP pentru Camera Deputaților.

Obiectivul PMP în aceste alegeri este obținerea unui scor electoral foarte bun, care să ne permit să devenim a treia forță politică a țării”, se arată într-un comunicat de presă al PMP Bistrița-Năsăud.

Principalele teme abordate de către echipa PMP au vizat domenii precum sănătatea, educația și infrastructura rurală.

Problema medicilor trebuie rezolvată rapid, prin aplicarea urgentă a soluțiilor menite să oprească exodul acestora din România. Educația precară este o sursă a sărăciei, corupției și infracționalității în societate. Nu este vorba doar de subfinanțare, ci și de efectele negative ale unor practici precum copiatul, plagiatul, chiulul, indisciplina și corupţia, care sunt privite cu toleranță. Rata deosebit de ridicată a abandonului școlar, de peste 17%, cea mai mare din UE va trebui redusă printr-o educaţie secundară cu o structură mai flexibilă. Meritul va trebui să devină singurul criteriu de notare a elevilor, și de recrutare și promovare a profesorilor. Infrastructura precară din mediul rural afectează calitatea vieţii la sate. Vom asigura majorității locuitorilor de la sate acces la facilităţile minimale ale unei societăți moderne: apă curentă, canalizare, gaze, electricitate”, explică liderul bistrițean al PMP, Ionuț Simionca

În viziunea PMP, România are nevoie de un nou proiect de țară, cu impact major, care să cuprindă unirea Basarabiei cu România. Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat recent că obiectivul ar putea fi realizabil înr-un orizont de timp de 5-6 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here