Teatru document tulburător, la Cinema Dacia! Intrarea este liberă. Vezi când are loc

125

„Tu ce faci când ți-e frică? …râd, plâng, mă rog, nimic, tac…” , este una dintre replici tulburătoare ale spectacolșului performativ de teatru document Refracție . Acesta va fi prezentat azi, la Centrul Cultural Dacia din Bistrița.

 

Turneul a început pe 24 septembrie la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, a continuat la Cluj-Napoca, în 9 octombrie și la Suceava, în 11 octombrie, la Teatrul „Matei Vișniec”.

Vineri, 12 octobrie, de la ora 18:00, va avea loc o reprezentație și în Bistrița, la Centrul Cultural Dacia (Bulevardul Decebal 3). 

Fiecare reprezentație este urmată de discuții cu publicul, moderate de un specialist din comunitatea locală implicat direct în problematica autismului.

La Bistrița, invitații organizatorilor sunt Ana Dragu, președinta Asociației Autism Europa și Eduard Dragu Sălăgean, pianist și autor al unor materiale document din spectacol.

Performeri : Nicoleta Lefter, Silvia Călin, Petru Buzoianu (11 ani).

Reprezentaţia durează 50 de minute, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, spectacolul Refracție adresându-se în primul rând familiilor persoanelor cu tulburări din spectrul autist, elevilor, studenților în formare, cadrelor didacticespecialiștilor implicați direct sau indirect în problematica autismului, autorităţilor publice locale, ONG-urilor, dar și publicului larg interesat de astfel de evenimente.

Materialele care stau la baza spectacolului au fost adunate și prelucrate de către echipa proiectului și aparțin următoarelor persoane diagnosticate cu autism: Cleo (7 ani), Robert (18 ani), Dudu (11 ani), Cezar (15 ani), Manu (6 ani), Jim Sinclair (56 ani). La vârsta de 11 ani, Eduard Dragu Sălăgean (Dudu) a compus o piesă muzicală special pentru acest spectacol.

Ideea realizării acestui spectacol colectiv, produs de Asociația UMA ED ROMÂNIA în 2015, a pornit de la volumul „Mâini cuminți. Copilul meu autist„, semnat de Ana Dragu.  Echipa de documentare și creație a fost formată din: Nicoleta Lefter, Silvia Călin, Velica Panduru, Mihai Păcurar, Ruxandra Bunea (psiholog), compoziția muzicală aparținând lui George D. Stănciulescu.

Parteneri în proiect sunt și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Centrul Cultural Dacia, Asociația Autism Europa din Bistrița, Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați pagina noastră de Facebook Refracție 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here