Deputaţii au aprobat,miercuri, în plen, cu 91 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi 9 abţineri, un amendament la propunerea UNPR privind taxa de solidaritate, potrivit căruia aceasta urmează să se aplice pentru averile mai mari de 900.000 euro, procentul reţinut anual fiind de 1,25%.

 

"Persoanele fizice care deţin bunuri imobile, precum şi bunuri mobile constând în mijloace de transport aerian, mijloace de transport naval, precum şi mijloace de transport terestru, a căror valoare individuală este mai mare de 1.000 de euro şi valoarea lor însumată este mai mare de 900.000 de euro, vor achita anual o taxa de solidaritate în cuantumul de 1,25% din valoarea acestora, care se face venit la bugetul de stat", se arată în modificarea aprobată de plenul Camerei. În forma iniţială, taxa de solidaritate era de doar 1% şi se aplica averilor de peste 450.000 de euro.

Taxa de solidaritate, potrivit legii, se instituie pe o perioadă de trei ani şi se stabileşte de către direcţiile de taxe şi impozite locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here