Votul Camerei Deputaţilor pentru creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ reflectă o atitudine de "superpopulism" înainte de alegeri şi o măsură care nu este sustenabilă în lipsa fondurilor necesare pentru susţinerea acestei majorări, a afirmat, miercuri, premierul Tăriceanu, susţinând că această creştere nu a fost dorită de cadrele didactice.

 

Şeful Guvernului, prezent la ceremonia de deschidere a anului universitar 2008-2009 organizată de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, a răspuns astfel unei întrebări a presei privind votul deputaţilor pentru creşterea salariilor în învăţământ.

"Am stat de vorbă cu câţiva foşti colegi ai mei şi i-am întrebat ce părere au. Mi-au spus aşa: primul lucru, creşterea nu a fost dorită de cadrele didactice. Doi: orice om raţional, şi aici sunt oameni cu educaţie care înţeleg mecanismele economice, orice om cu cap îşi dă seama că o astfel de creştere a salariilor nu este sustenabilă", a spus Tăriceanu.

El a arătat că majorările salariale trebuie corelate cu nivelul creşterii economice şi a caracterizat votul deputaţilor ca fiind unul populist.

"Este o atitudine a Parlamentului de un superpopulism cum nu am mai văzut demult, se apropie alegerile. Eu privesc de la distanţă cu multă rezervă aceste decizii şi acest entuziam. I-aş întreba pe parlamentari dacă au stat mult şi s-au gândit când au luat această decizie. Parlamentul trebuia să se fi gândit la fondurile necesare", a adăugat premierul.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ. Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, prezent în plen, a votat şi el în favoarea creşterii salariilor profesorilor. Votul s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ, aflaţi în lojile sălii de plen. Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ. (A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.