Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat duminică seară, la Antena 3, că revocarea Codruței Kovesi nu este o problemă politică, ci este o problemă juridică și de legalitate.

 „În momentul în care o putere rămâne fără control, așa cum s-a întâmplat cu DNA ani de zile, încep să apară abuzurile(…). Au apărut protocoalele, au fost câteva lucruri pe care eu dacă eram în locul președintelui le-aș fi privit cu mult mai multă responsabilitate”, a mai spus Tăriceanu.

Întrebat ce va face președintele Klaus Iohannis în cazul lui Kovesi, Tăriceanu a afirmat că principala atribuție a președintelui este să fie garantul respectării Constituției.

„Președintele nu poate să nu respecte decizia CCR. Eu cred că poate a avut anumite considerente pentru care nu a vrut să facă gestul acesta mai devreme, dar acum nu are alternativă”, a apreciat Tăriceanu.

Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

CCR arată că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că preşedintele va trebui să semneze decretul de revocare din funcţie a şefei DNA în momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial.

1 COMENTARIU

  1. Nu domnule Tariceanu. Avand in „spate ” promisiunea de sprijin a „vesticilor ” ( stiti Dvs care …) cred ca n-o va respecta. Pariu pun ca va gasi o „varianta ” salvatoare ! Nu uitati ca are „mintea odihnita ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here