Tăriceanu, acuzații grave pentru Iohannis: „I-a cumpărat tăcerea!”

161

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aduce acuzații grave la adresa președintelui Klaus Iohannis, despre care susține că i-ar fi cumpărat tăcerea lui Augustin Lazăr.

Preșdintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că președintele Klaus Iohannis i-a „cumpărat” tăcerea procurorului general, Augustin Lazăr.

„Klaus #Iohannis cumpara tacerea lui Lazar cu o pensie grasa! #Romania lucrului bine facut!”, scrie acesta pe Twitter.

Zilele trecute, șeful Senatului afirma faptul că președintele Klaus Iohannis este șantajat de Augustin Lazăr cu dosarele de la Parchetul General și din acest motiv președintele nu semnează decretul de revocare.

Procurorul general, Augustin Lazăr, și-a depus cererea de pensionare, iar CSM a încuviințat ieșirea din sistem. Augustin Lazăr a cerut să se pensioneze iar CSM a luat, joi dimineață, în discuție, această solicitare. Klaus Iohannis ar trebui să semneze decizia.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a acceptat cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr. Acesta anunțase cu 24 de ore în urmă că a depus o solicitare în acest sens, deși mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

Pentru a discuta acest aspect, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi-a suplimentat ordinea de zi pentru joi.

Trebuie amintit că Lazăr a încarcat să mai obțină un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura, scrie Capital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here