Târgul de joi care are loc săptămânal în orașul Năsăud va rămâne în continuare închis, anunță primarul Mircea Romocea. Hotărârea a fost adoptată, marți, în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Odată cu pandemia care s-a abătut asupra lumii întregi și implicit asupra României, și declararea stării de urgență, târgul care are loc săptămânal în ziua de joi în Năsăud a fost închis. A fost întreruptă astfel o tradiție „veche de când lumea”, când mii de oameni de pe Valea Someșului se întâlneau, târguiau mărfuri și mai schimbau… o vorbă.

Administrația locală năsăudeană a sperat ca această situație să nu dureze foarte mult și odată ce oamenii ar fi avut voie să iasă din case, târgul să poată fi reluat. Realitatea ne arată însă încă o dată că, „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Ieri, autoritățile locale au decis ca Târgul de joi să rămână suspendat încă o perioadă de timp.

„Se aduce la cunoștința locuitorilor orașului Năsăud și a localităților componente Lușca și Liviu Rebreanu, precum și a operatorilor economici (comercianți), că în ședința din data de 14.07.2020, Comitetul Local pentru Situații de Urgență constituit la nivelul orașului Năsăud a adoptat cu votul unanimității celor prezenți Hotărârea nr. 6/2020 prin care s-a hotărât menținerea măsurii închiderii Târgului tradițional care se desfășura în ziua de joi a fiecărei săptămâni pe străzile Piața Nouă, str. Rahovei, str. Iulian Marțian, str. Gării, str. Mihai Eminescu aflate pe raza orașului Năsăud, până la încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României și după încetarea acesteia până la autorizarea zonelor de comerț ambulant.

Prin urmare, Târgul tradițional de joi nu va funcționa în perioada mai sus menționată”, a transmis primarul Mircea Romocea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here