Un tânăr acuzat de contrabandă cu țigarete, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar. Oamenii legii au confiscat peste 700 de pachete cu țigări.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei ai Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, au depistat luni, în flagrant delict, un tânăr de 25 de ani din Botoșani, cu privire la care aveau indicii că deține și transportă țigarete care nu ar fi avut aplicate timbre sau banderole de marcaj fiscal emise de autoritățile din România.

„Bărbatul a fost oprit pe Drumul Național 17, în Mureșenii Bârgăului, iar, la controlul autoturismului condus de acesta, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 714 pachete țigarete a câte 20 de țigarete fiecare (14.280 de țigarete), ce nu aveau aplicate timbre sau banderole de marcaj fiscal emise de autoritățile din România.

Tânărul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar, în urma audierilor și probatoriului administrat, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Marți, tânărul a fost prezentat procurorilor de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, care au dispus plasarea acestuia sub control judiciar.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, 400 de ţigări de foi de 3 grame, 200 de ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kilogram de tutun de fumat, alcool etilic peste 40 de litri, băuturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare peste 300 de litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 de litri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.