AMDTDD( Asociația de Management al Destinațiilor Turistice din Delta Dunării) au estimat că numărul turiștilor in acest an va scădea cu 40% datorită eliminării voucherelor de vacanță.

Preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, a declarat miercuri, la Adunarea Generală a Acţionarilor asociaţiei, că anul trecut 60% dintre turiştii care au ajuns în Delta Dunării au folosit vouchere de vacanţă.

„Vom avea o scădere semnificativă anul acesta, dar nu de 60%, ci de 40%. Vor reveni cu siguranţă turiştii fidelizaţi, dar preţurile nu vor scădea. Voucherele reprezentau un ajutor important pentru operatori”, a declarat pentru AGERPRES Ţibuleac.

În opinia sa, singura soluţie în acest context o reprezintă turiştii străini.

„Se fac teste COVID-19, există vaccinuri şi cred că lumea este dispusă să cheltuiască bani pentru vacanţe, iar speranţa noastră este turismul de incoming”, a mai spus Ţibuleac.

Un punct de vedere similar a avut şi proprietarul unui resort din Sfântu Gheorghe, Dragoş Anastasiu, care a adăugat că este foarte importantă extinderea sezonului turistic în aprilie – mai şi noiembrie – decembrie.

„Ştiuca intră de două ori în prohibiţie. Acum este prima ei perioadă de prohibiţie şi a doua oară atunci când începe prohibiţia generală a pescuitului, în aprilie – iunie. Concursurile de pescuit ar trebui să se organizeze în aprilie, or în condiţiile acestea ele se pot desfăşura doar în incinte, iar Delta nu are doar incinte. Trebuie găsită o abordare care să sprijine prelungirea sezonului turistic”, a afirmat preşedintele AMDTDD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.