Cinci sute de polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și acțiuni speciale vor fi la datorie în perioada 21-24 iunie.

Pentru sărbătorirea în siguranță a Rusaliilor, în perioada 21-24 iunie, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a dispus o serie de măsuri,  menite să asigure un climat corespunzător de ordine și siguranță publică, cu accent pe prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, protejarea cetățenilor și creșterea capacității de intervenții în situații de urgență.

În acest sens, s-a dispus suplimentarea efectivelor prezente în teren, astfel că, pe parcursul celor 4 zile, 500 de polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase vor fi în teren, iar în situații deosebite, luptătorii de la Acțiuni Speciale sunt pregătiți să intervină, astfel încât cu toții să fim în siguranță.

Pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor pe rutele zonelor de agrement, parcurilor și stațiunilor turistice aproape 100 de polițiști rutieri vor fi prezenți în stradă.

Zilnic, polițiștii rutieri vor acționa pentru depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau substanțelor interzise. Totodată, pentru prevenirea unor evenimente grave, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, vor fi folosite aparatele radar.

Având în vedere vremea bună, polițiștii recomandă bicicliștilor, motocicliștilor și conducătorilor de ATV-uri să circule cu prudență, cu o viteză care să permită celorlalți participanți la trafic să îi observe din timp și să respecte regulile de circulație.

„Polițiștii bistrițeni vă recomandă să circulați cu viteză moderată, să fiți prudenți în trafic, să purtați centura de siguranță și să nu consumați băuturi alcoolice ori substanțe interzise înainte de a vă urca la volan.

Având în vedere că urmează și perioada vacanței, pentru siguranța copiilor, polițiștii de la prevenirea criminalității, siguranță școlară și rutieră vor intensifica acțiunile de informare.

Vă sfătuim să discutați deschis cu copii dumneavoastră, să-i învățați cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, să se asigure că aceștia vă cunosc numele complet, numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu.

Pentru a nu fi victimele furturilor din locuință, nu postați în mediul online fotografii din imobilele unde locuiți sau informații despre plecările în vacanțe, ori despre bunurile de valoare, pe care le dețineți.

Respectați indicațiile polițiștilor rutieri, folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicule la vedere bunuri de valoare sau documente personale.

Siguranța și protejarea cetățenilor reprezintă o prioritate pentru polițiști așadar, vă recomandăm să respectați legile și regulile de conviețuire socială și să sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112, sau celui mai apropiat polițist”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.