Aproximativ 270.000 de sirieni aflaţi în Germania au dreptul de a-şi aduce membrii familiei, indică un document guvernamental, citat miercuri de tabloidul german Bild, fiind vorba de o cifră ce ar putea alimenta dezbaterea referitoare la migraţie cu mai puţin de şase luni până la alegerile federale, relatează agenţia Reuters. Potrivit documentului, 431.376 de sirieni au cerut în total azil în Germania în 2015 şi 2016 şi, dintre ei, 267.500 vor avea dreptul la reîntregirea familiei în Germania.

Reuters notează că nici Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), nici Ministerul german de Interne nu au răspuns imediat cererilor de a face comentarii în legătură cu informaţia apărută în presă. În 2016, guvernul a decis să suspende reîntregirea familiei pentru o perioadă de doi ani pentru migranţii care au obţinut ”protecţie subsidiară” – acordată persoanelor care nu sunt considerate ca fiind persecutate individual, ci provin din ţări unde este război, unde se practică tortura sau alte tratamente inumane.

Sirienii reprezintă cel mai mare grup de solicitanţi de azil din Germania. Ei au fost tot mai mulţi dintre cei care au primit mai degrabă protecţie subsidiară decât statutul de refugiat, aceasta însemnând că beneficiază doar de dreptul de rezidenţă pe timp de un an, care poate fi totuşi prelungit. Dar conservatorii cancelarului Angela Merkel – Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi ramura sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU), – împreună cu partenerii lor din coaliţia de guvernare, social-democraţii (SPD), au decis săptămâna trecută să facă excepţii pentru persoanele cu un statut de protecţie subsidiară în cazuri dificile.

Peste un milion de migranţi au intrat în Germania în 2015 şi 2016, dar numărul sosirilor a scăzut semnificativ. Impactul imigraţiei a fost unul dintre punctele cheie de campanie pentru Alternativa pentru Germania (AfD), dar sprijinul pentru AfD a avut de suferit după ce problema respectivă a dispărut din atenţia media înainte de alegerile federale prevăzute pentru data de 24 septembrie.

În prezent, AfD este creditat în sondaje cu un procent între 7% şi 11% din intenţiile de vot, pragul de intrare în parlament fiind de 5% din voturi. Liderul CSU Horst Seehofer a declarat pentru revista germană Stern că limitarea succesului AfD este principalul obiectiv. ”Dacă guvernăm ţara în mod rezonabil şi nu ne atacăm personal unul pe celălalt în campania electorală, putem împinge AfD sub pragul de 5%”, a declarat Seehofer, conform Agerpres.

În 2016, circa 280.000 de migranţi au sosit în Germania, o scădere semnificativă faţă de 890.000 în 2015. Potrivit Bild, deşi nu s-a publicat încă nici o cifră pentru 2017, poliţia federală a reţinut deja peste 20.000 de migranţi ilegali la graniţe în primele trei luni ale acestui an.

1 COMENTARIU

  1. No ma… „nem.tza.lailor ” ! I-ati chemat acolo, acuma dati-le si casa si muierea lor ma… si plecati voi de acolo … in „lumea larga ” ! Tzi.g.anii , cersetorii, si acesti migratori, sunt plini de „drepturi ” … dar „obligatii ” de nici un fel , ca voi le-ati bagat in cap aceste idei tampite cu „drepturile oamenilor ” din care numai ” migratorii fac parte” … bastinasii in nici un caz ! Acuma sa-i pupe-n „invers” cine i-a chemat … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.