Surprizele din dosarul lui Bolfă! O expertiză contabilă arată că Fiscul i-a calculat acestuia un prejudiciu aproape dublu

1541

Surprize mari apar în dosarul în care este judecat afaceristul Petrică Bolfă, acuzat de procurori de evaziune fiscală, delapidare şi înşelăciune. O expertiză fiscal judiciară indică un prejudiciu adus statului mult mai mic decât au calculat cei de la Inspecția Fiscală din Bistrița. Dacă Finanțele Publice Bistrița-Năsăud arată că Petrică Bolfă ar fi prejudiciat statul cu peste un milion de lei, din expertiza fiscal judiciară reiese că prejudicial s-ar cifra la circa 700.000 lei. Asta dacă procurorii reuşesc să demonstreze că în cazane exista alcool înainte de ultima percheziție din 2015, fiindcă polițiştii care au efectuat o percheziție anterioară, nu-şi mai amintesc un asemenea element. Ei au sigilat doar respectivele cazane şi atât.

 

Petru Bolfă a fost trimis în judecată în ianuarie 2016, pentru comiterea unor infracţiuni de delapidare, înşelăciune şi spălare de bani. Potrivit procurorilor, constând în Bolfă, în calitate de administrator împuternicit al SC ECOSERV SRL Năsăud, l-a indus în eroare pe Dan Teban în aprilie 2015, cu ocazia încheierii unui contract de cesiune, cu privire la existenţa unui stoc de 21.909 litri alcool rafinat, pe care în realitate l-a valorificat, neaccizat, în cursul anului 2013. De pe urma valorificării alcoolului, Bolfă ar fi obţinut circa 219.000 lei, bani pe care şi i-a însuşit şi din care apoi a creditat cu suma de 59.900 lei societatea, el cauzând astfel lui Teban o pagubă de 720.000 lei, bani pe care acesta i-a plătit când s-a semnat contractul de cesiune a Ecoserv SRL, iar bugetului de stat o pagubă de 1.267.200,63 lei.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistriţa.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here