În dosarul în care este judecat Claudiu Lup şi Ilie Vartolomei pentru luare de mită, respectiv trafic de influenţă, lucrurile nu arată prea roz. Nu pentru inculpaţi, ci pentru procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. În ultima perioadă au mai fost audiaţi nişte martori, însă acuzaţiile scârţâie tot mai tare.

 

Dosarul în care Claudiu Lup este judecat pentru luare de mită, alături de Ilie Vartolomei pentru dare de mită, este disjuns dintr-un dosar amplu anchetat de procurorii de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, încă din 2014, pentru fapte de corupţie, vizaţi fiind oameni de afaceri ale căror firme activează în domeniul exploatării lemnului, şi poliţişti care îi protejau pe aceştia. Mergând pe fir, procurorii au descoperit şi alte fapte de corupţie comise poliţişti de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto. Aşa au căzut în plasă Claudiu Lup, Mihai Capotă şi ceva mai târziu Simion Baciu, acesta din urmă fiind preluat de procurorii DNA şi mai apoi trimis în judecată şi el. În dosarul lui Baciu sunt inculpaţi atât Claudiu Lup, cât şi Ilie Vartolomei, iar prima instanţă a pronunţat deja sentinţa. Magistraţii de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud l-au condamnat pe Baciu, care a fost acuzat de procurorii DNA de luare de mită, la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Claudiu Lup, acuzat de dare de mită, a primit 1 an şi 10 luni de închisoare cu suspendare, iar Ilie Vartolomei, acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia judecătorilor bistriţeni din acest dosar a fost atacată în apel, atât de procurorii DNA, care şi-au dorit pedepse mai mari pentru cei inculpaţi, dar şi de acuzaţi, care se consider nevinovaţi. Primul termen care va avea loc la Curtea de Apel Cluj în dosarul lui Simion Baciu a fost stabilit pentru data de 26 septembrie.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita.

1 COMENTARIU

  1. ” Asta nu-i politruc ” ma si nu atenteaza la functia nimanui ! Ce nu-l lasati in pace, ca este un ” copil fain „… si isi face constiincios datoria acolo unde este pus . Daca l-a impins ne.curatul sa ” linga ” si el niste ” blide date la spalat „… mare scofala , in comparatie cu ce ” OASE PLINE DE GRASIME ling politrucii ” care ne guverneaza … !!! De ce nu suntem seriosi sa „umblam ” noi dupa adevaratii hoti, talhari, criminali, mafioti de toate soiurile „… etc. etc. etc. ???
    Pe cine ” n-a servit ” … de saracu si noaptea doarme-n geam cu valiza ( ori sacosa in care a pus blidele pe care le-a lins ) gata pregatita … sa nu care cumva sa fie ” umflat pe sus si prin surprindere ” … de cei ” cu fatza hastupata imbracati cu haine imburuienate ” … si-narmati pana-n dinti , mai ceva decat pentru combaterea ” tero.ris.mului ” ?!
    Vai… ” lume ” !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.