Luna trecută, un bărbat a fost lovit de un agent BGS chiar în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Atât victima, cât şi soţia sa, au încasat două amenzi în valoare totală de 3.500 de lei, pentru disturbarea liniştii publice şi adresarea de cuvinte injurioase la adresa Poliţiei Române.

 

În data de 23 septembrie, în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud un agent al firmei de securitate BGS a lovit un bistriţean care-şi însoţea la spital un prieten rănit destul de serios la o mână.

Dar să o luăm cu începutul. Cei doi au ajuns la spital, după ce unuia dintre ei i-a căzut un lemn pe mână. N.B. care-şi însoţea prietenul la spital şi care s-a transformat şi el în victimă în acea seară, spune că un cadru medical le-a spus celor doi că trebuie să aştepte câteva ore până când va funcţiona aparatul petru radiografii.

N.B. susţine că prietenul său era deja galben de durere, iar asistentele din UPU au refuzat să îi administreze un calmant pentru a-i potoli suferinţele. Martorii şi cadrele medicale povestesc că N.B. a început să agreseze verbal medicul, adresându-i injurii. Medicul nu a stat pe gânduri şi a chemat BGS pentru a-l calma pe însoţitorul considerat recalcitrant.

La faţa locului au apărut doi agenţi BGS, care în prima fază au încercat să îl scoată afară pe N.B. Chiar la ieşire din Unitatea de Primiri Urgente agentul BGS i-a aplicat un pumn bărbatului, spărgându-i nasul.

De ce a reacţionat aşa agentul BGS? Ei bine, aici sunt mai multe variante. N.B.  spune că nu l-a provocat, ci doar a încercat să-şi tragă mâna atunci când era dus cu forţa afară. Martorii spun însă că această evacuare a fost însoţită de multe înjurături, care l-ar fi scos din pepeni pe agent.

„Mi-a dat un pumn în nas, după care mi-a pulverizat cu spray-ul în ochi. În curte am mai primit un pumn în zona coastelor. Am primit îngrijiri medicale de la soţie, care e asistentă”, povestea la acea dată bărbatul pentru Gazeta de Bistriţa.

N.B. a depus plângere penală împotriva agentului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Potrivit certificatului medico-legal, N.B. a avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale după această aventură.

 

Agentul cu bube în cap care l-a agresat pe N.B.

Agentul BGS care l-a lovit pe bărbat este Vlad Ciuruş, care a mai fost implicat într-un scandal finalizat cu decesul unui om. Este vorba despre Gheorghe Bologh, un bărbat de 51 de ani, care a decedat în luna aprilie a anului 2015.

Bărbatul făcea gălăgie într-un bar de lângă Gara Bistriţa Nord, determinând angajaţii să cheme BGS-ul pentru a-l calma. La locul incidentului şi-a făcut aparţia Vlad Ciuruş şi Florin Peter.

Unul dintre agenţi i-a aplicat bărbatului o palmă în local, după care l-a scos afară. Ce s-a întâmplat afară nimeni nu pare să ştie, pentru că „martorii nu au văzut nimic”, iar camerele de supraveghere nu suprind acea zonă.

Cu chiu cu vai, bărbatul a ajuns acasă, unde a decedat câteva ore mai târziu, în baia locuinţei închiriate. Autopsia a scos în evidenţă faptul că Bologh Gheorghe a fost bătut destul de serios, loviturile cauzâdu-i moartea.

Dacă Florin Peter, cel care l-ar fi bătut pe Bologh încă este în proces, Vlad Ciuruş a primit doar o mustrare din partea judecătorilor şi s-a întors la muncă fără probleme.

bgs 2

„Cadoul” din poştă al Poliţiei Române

După ce a fost agresat de către Vlad Ciuruş, N.B. a fost condus la poliţie pentru a da declaraţii. Acesta a fost însoţit şi de soţia sa, fără de care acesta nu a vrut să plece de la spital. La poliţie, cei doi au dat declaraţii cu privire la cele întâmplate în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi şi-au văzut de drum.

Potrivit lui N.B., poliţiştii nu i-au spus nimic de nicio amendă în seara cu pricina. Surpriza a venit câteva zile mai târziu, în poştă. N.B. a fost amendat cu 2.500 de lei pentru că „a proferat injurii personalului medical de serviciu, a tulburat liniştea publică prin strigăte, deranjând personalul aflat în incintă”, după cum se arată în procesul verbal al amenzii.

Potrivit aceluiaşi proces verbal, N.B. nu a semnat procesul verbal şi nu a fost de faţă la întocmirea acestuia. Acesta a fost întocmit practic la o zi după incidentul cu agentul BGS.

În aceeaşi zi, în poştă a mai venit o amendă, de data aceasta pe numele soţiei lui N.B. Valoarea acesteia ajunge la 1.000 de lei şi vizează fapte similare, femeii imputându-i-se faptul că ar fi „jignit” Poliţia Română:

„În data de 23.09.2017, ora 20:40, în curtea Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud a săvârşit următoarele: a adresat cuvinte şi expresii jignitoare la adresa instituţiei Poliţiei Române, provocând indignarea cetăţenilor aflaţi în zonă”, se arată în procesul verbal.

Femeia spune că nu i-a înjurat pe poliţişti şi nici instituţia pe care o reprezintă, ci doar a spus că este „dezamăgită de Poliţia Română”.

Cei doi spun că au încercat să plătească amenzile la scurt timp după ce le-au primit, tocmai pentru a putea achita jumătate din contravaloarea acestora. Ajunşi la ghişeu, funcţionara le-a spus că nu pot plăti doar jumătate, tocmai pentru că poliţiştii au bifat pe procesul verbal o căsuţă care nu le oferă celor doi posibilitatea să plătească jumătate din amendă în maxim 48 de ore.

N.B. şi soţia sau nu au mai achitat în cele din urmă amenzile, urmând să le conteste în instanţă. Asta pentru că avocatul acestora a sesizat mici nereguli în ceea ce le priveşte.

Prima amendă a fost dată în data de 24 septembrie, ora 22:00 şi a fost numerotată cu 1624. Cealaltă amendă a fost dată în aceeaşi zi, la ora 17:30, şi are numărul de înregistrare 1625. Practic, amenda care a fost dată mai devreme are număr de înregistrare mai mare decât cea dată mai târziu.

De asemenea, pe ambele amenzi apare acelaşi martor, asta deşi între prima şi a doua amendă este o pauză de patru ore şi jumătate.

„Omul acela care a fost martor la ambele amenzi a stat patru ore şi jumătate la poliţie pentru a putea da cu subsemnatul la amenzile noastre? Este foarte ciudat. A fost rea-voinţă din partea Poliţiei”, explică soţia lui N.B.

Andreea Moldovan

7 COMENTARII

 1. La mine au intrat in curtea personală proprietate privată ! I-am rugat sa părăsească proprietatea !! In acel moment au încercat sa ma agreseze fizic si verbal!! Am sunat la 112 a venit alt echipaj însoțiți de domnul Crăciunescu șef pe secția de ordine ! Am discutat cu el și-a cerut scuze si la 3 zile am primit o amenda de 1000 lei pt ca am obstrucționat poliția !!! Martorul Find din comuna Spermezeu !!! Ciudat e ca toate sau intîmplat intr-o simbata si procesul a fost cu data de duminica!!astea sunt abuzurile poliției Române!!!!

 2. 1/. Pai foarte bine s-a procedat. Ci.o.par.lanii nostri de romani, trebuie sa inteleaga faptul ca n-au voie sa conturbe ordine si linistea publica si prin spitale ori pe unde se duc, ca trebuie sa-si astepte randul si sa nu aiba ei impresia ca numai ei au drepturi si doar ei urmeaza „la rand ” … si ca la adresa institutiilor publice ( a politiei si jandarmeriei sau unitatilor private de paza ) n-au voie sa profereze injurii si cuvinte indecente. Pentru asta foarte bine ca i-au „taxat” … asa cum prevede legea de ordine publica.
  2/. Cat priveste „smecherul” angajat la acest BGS, iar s-a aplicat legea, pentru felul cum a procedat si l-a „pus la punct ” pe cel care a tulburat ordinea publica. Si el va fi tras la raspundere ptr fapta comisa.
  Fiecaruia dupa ” inteligentza „… cu alte cuvinte .
  Cioparlanii nostrii, toti suna la 112 si cand merge Politia si/sau Jandarmeria acolo sa-i ajute, se cearta cu politzistii si jandarmii, si-ii agreseaza verbal sau fizic , fel si chip . La asa educatie, cultura si civilizatie, numai cu „parul” poti interveni si sa-i pleznesti peste „bot” pe fiecare, pana or intelege odata ca nu trebuie sa se comporte ca huliganii, asa cum ii caracterizeaza pe marea majoritate …

  • D-nule Nasaudean,multumim de existenta „inteligentei” dumneavoastra printre noi!
   1. Domnul Nasaudean sunteti angajat al acestei firme care asigura”protectie” cu pumnii si picioarele?
   2. Inainte de a face afirmatii inteligente,ar fi indicat sa te documentezi si apoi sa „judeci” pe altii.
   3. Exista legea 333/2003 actualizata in 2017,cu privire la activitatea de paza si protectie a firmelor private.
   4. Domnul Nasaudean … agentii BGS aveau obligatia de a-l imobiliza si preda politiei daca … dar,este o problema,atat timp cat nu au facut-o rezulta ca e o problema cu actiunea agentilor BGS.
   5. Ce ai simtii si scrie,daca ai primii vestea ca doi agenti BGS ti-au omorat un membru din familie,snopit in bataie?
   Catre redactie,
   Referitor la cazul din 2015,in articol ati facut o eroare,barbatul respectiv nu a facut scandal in acel local,marturie sunt probele depuse in instanta,atat video cat si scrise.

   • Draga „Mary” , pentru fapta „smecherului ” de la BGS se fac cercetari si nu va „scapa” stati linistita, intocmai ca n-a facut asa cum ziceti, dar fiecaruia, i se „da ” dupa fapta comisa. Nu te apuci si suni la 112 sa vina politia si/sau jandarmeria si-i ” vopsesti ” fel si chip, ori ii dai cu „pudarele „… ca nu-ti convine tie ca nu „i-au impuscat” pe aia cum ai fi vrut tu .
    Nu, eu nu-s de la BGS … si-mi provoaca greatza acesti „smecheri ” care se cred niste ” cocosei gatgolasi ” de fiecare data cand trebuie sa intervina acolo unde isi desfasoara activitatea de „PAZA” … ati inteles bine din L.333… si nu de „interventie ” cum scrie pe masinile acestora si cum alearga cu ele prin trafic amenintzand si injurand pe toata lumea ca nu le dau lor prioritate de trecere , echipati ca-n „Pakistan sau Kosovo”… de gandesti ca ei trebuie sa festeasca cozile la prunele agatzate-n pomi .

 3. tara ne vrea prosti
  romania e in agonie
  orice ar fi facut omul animalul ala de la bgs CA NU POT ZICE ALTFEL…..E PREGATIT SA ACTIONEZE SA IL IMOBILIZEZE NU SA III DEA UN PUMN IN FATA….asa ca no comment
  si nasaudean are un dram de pertinenta in comment

 4. Mai „George”, este bine daca din „tzaran” ajungi un ” domn” educat si cu scoala si ocupi o slujba in favoarea comunitatii care te plateste , dar este dureros cand din „tzaran ” ( pr.ost ) ajungi un „terchea- berchea”… Cred ca dumneata de aia nu te-ai facut ” politzai „… Te sfatuiesc sa nu mai faci afirmatii de prost gust, ca daca o ” patzesti „… tot acolo „suni”… si tot „aia ” vin sa iti dea o „mana de ajutor ” , rai-buni cum sunt, ca altii n-avem .
  Aia „buni ” dorm pe sub Podul Londrei, ori pe sub „podetzele sau gardurile si boschetii ” din metropola Pariziana … si vin „inapoi ” … ca lacustele… doar de sarbatori si cand vine frigul peste ei , sa „rada” tot de prin magazine si pana da caldura din nou, ca s-o „taie ” inapoi … stau ca „pa.du.chii latzi ” pe capul noastru .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here