Sub influența lui Bachus, doi bistrițeni s-au ales cu dosare penale! Unul era să ajungă după gratii

164

Aflați sub influența alcoolului, doi bistrițeni au făcut năzbâtii în weekend. Drept urmare, aceștia s-au ales cu dosare penale, iar unul chiar cu o măsură preventivă din partea procurorilor.

 

Potrivit IPJ BN, vineri, un bărbat de 36 de ani din Prundu-Bârgăului a sesizat poliţia, reclamând furtul autoutilitarei sale dintr-o parcare. T

Poliţiştii au demarat imediat operaţiunile de identificare a maşinii şi, nu după mult timp, lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu-Bârgăului au prins în flagrant un tânăr de 22 de ani din Bistriţa-Bârgăului care conducea autoutilitara în cauză pe raza comunei Rusu-Bârgăului. Oamenii legii aveau să constate că tânărul nu avea permis de conducere, dar și că era băut, la controlul cu aparatul etilotest rezultând alcoolemie de 1,00 mg alcool pur în aerul expirat. Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Întrucât a patru infracțiuni – furt, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și sustragere de la recoltarea probelor biologice, tânărul din Bistrița-Bîrgăului as fost reținut pentru 24 de ore.

Ulterior acesta a fost prezentat instanţei de judecată care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Îmbibat de alcool a fost și un bărbat de 41 de ani din Bârla, care a pornit la o plimbare motorizată alegându-se cu dosar penal.

Potrivit IPJ BN, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean au identificat în trafic, pe DJ 151, pe raza comunei Sângeorzu-Nou în data de 18  mai ac, un bărbat de 41 de ani din Bârla care conducea un autovehicul deşi era sub influenţa alcoolului. La verificarea cu aparatul etilotest a reieşit o alcoolemie de 1,00 mg alcool pur în aerul expirat motiv pentru care i-au fost recoltate două probe  biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Marius Vasilică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here