Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut de Parchetul General pentru santaj si amenintare lla adresa omului de afaceri Sebastian Ghita. Acesta din urma a facut publica inregistrarea unei discutii din 2 aprilie avuta cu Sorin Ovidiu Vantu, in masina acestuia si in care acesta il ameninta si declara ca a facut "eforturi disperate sa nu se dea in fapt de unde vine si cine e".

 

"Eu vin dintr-o mahala tiganeasca, de prin parnai, din prin contrabanda cu de-astia. Eu am facut efoturi disperate sa nu ma dau in fapt de unde vin si cine sunt", ii spune Vantu lui Ghita, intr-o discutie "pe sleau, pe sleau", motiv pentru care spune ca a venit la intalnire cu o masina "care nu e monitorizata de SRI". Procurorii mai au si un flagrant realizat pentru 150.000 de euro  ca probatoriu la acest dosar.

Vantu ii precizeaza lui Ghita ca nu il inregistreaza.

"Discutam ca intre doi baieti: un golan batran si unul tanar", spune Vintu, iar Ghita intreaba: "Eu?", apoi chicoteste.

"Ti-am dat doua lectii. Te-ai bazat pe forta, ti-am aratat ca ma p.. pe tine cu forta ta", continua Vantu.

Sebastian Ghita, despre care Vantu spune, potrivit inregistrarii, ca vine "dintr-o lume, totusi cinstitita, ordonata, civilizata", este atentionat de Sorin Ovidiu Vantu: "Eu vin dintr-o mahala tiganeasca, din parnai, din contrabanda cu de-astia. Eu am facut eforturi disperate sa nu ma dau in fapt de unde vin si cine sunt. Prietenul tau Magureanu poate confirma ca mi-a dat ok-ul sa impusc raketii".

Vantu subliniaza ca a impuscat (raketi-n.r) "sute, nu zeci", la propriu.

"Discut clar, nu mi-e teama ca ai ceva pe tine, ma doare in p…", ii spune Vintu lui Ghita, precizandu-i: "Deci, pe chestii de forta si cu tigani, prietene, am condus. Ba, asculta-ma cu atentie, ca sa stii si tu: toata reteaua de bulibasi din Romania a lucrat pentru mine. Toata. Pe timpul certificatelor de proprietate. (…). inainte lucrau pentru (…) agenti industriali. Riscau 25 de ani sau glontul. Furau din fabrici: macarale, alea, alea. Si duceam la italieni. Nu stii nimic despre mine, nimic, decat legendele facute de prosti. Ca tine, la modul cel mai serios, am ingropat prin dealurile de prin Moldova".

Dupa aceasta dialogul decurge astfel:

"Ghita: E a treia oara..

Vantu: Initial am vrut sa iti aplic lectia maxima…

Ghita: Sa ma ingropati ?

Vintu: Sa dau o lectie tuturor care indraznesc sa ma..

Ghita: Sa ma ingropati ?

Vantu: Ba, pustiule! La mine asa ceva nu inseamna ca e politica interzisa. La mine face parte din arsenalul de lucru cand sunt suparat sau cand am un interes mare de aparat. Eu nu glumesc cu astea. M-am gandit dupa aceea ca ai venit cu inima deschisa. Fii atent aici: ti-au suierat gloantele pe la urechi. Ma refer la propriu. Cand ai vorbit de moarte ti-am spus sa nu vorbesti de ce nu stii. Deci batrane, la propriu m-am gandit…

Ghita: Eu nu

Vantu: Da tu ai venit cu inima deschisa initial, intr-adevar"

 

Agentia de Investigatii Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here