România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene menite să dezvolte și să modernizeze marile sisteme publice și să relanseze economia țării, a anunțat președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, într-o declarație de presă susținută la finalul reuniunii Consiliului European. În opinia prefectului județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, suma obținută este un ”buget istoric” pentru România.

Succes extraordinar obținut la Bruxelles de președintele Iohannis pentru România! România va primi pentru reconstrucția post pandemie de la Uniunea Europeană un buget considerat istoric, de aproape 80 de miliarde de euro, grație negocierilor purtate de președintele Klaus Iohannis. Au fost 4 zile și 4 nopți de negocieri intense la Bruxelles, iar rezultatul obținut de președintele României a depășit cu adevărat orice așteptări. Trebuie să ținem cont că ceea ce a obținut pentru România reprezintă de două ori și jumătate bugetul anunțat inițial, de 33 de miliarde, considerat și acesta uriaș. (…) Și ca să realizăm dimensiunea acestui buget, economiștii ne propun mai multe echivalări: încă 5% din PIB-ul României în fiecare an timp de 5 ani sau 30 milioane de euro zilnic timp de 7 ani”, a precizat Stelian Dolha”, a comentat prefectul Stelian Dolha.

Sursa citată completează că această sumă va fi utilizată în procesul de reconstrucție a României.

Sunt fonduri europene și granturi pentru investiții și reconstrucția României, pentru școli, spitale, modernizarea marilor sisteme publice, pentru relansare economică alocate pe parcursul următorilor 7 ani”, a mai completat Stelian Dolha.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here