Vicepreşedintele PMP Bistriţa, Ştefania Stere, a prezentat marţi în cadrul unei conferinţe de presă, campania „Alege primar în două tururi”.

 

Vicepreşedintele PMP, Stere Ştefania, a prezentat propunerea legislativă care vizează organizarea unui al doilea tur de scrutin între candidaţii clasaţi pe primele două locuri la primul tur al alegerilor pentru funcţia de primar, în situaţia în care niciun candidat nu a obţinut cel puţin jumătate plus unu din numărul voturilor valabil exprimate.

„După cum ştiţi, campania <Alege primar în două tururi>, continuă la Bistriţa şi această propunere vizează organizarea unui al ll-lea tur de scrutin între candidaţii plasaţi pe primele două locuri, dacă în primul tur al alegerilor, niciunul dintre candidaţi nu a obţinut cel puţin 50% plus unu din numărul voturilor valabile exprimate. Campania este în plină desfăşurare, ieşim în stradă, luăm legătua cu oamenii şi vă spun sincer că am discutat cu prieteni, cunoştinţe, chiar şi cu oameni străini şi toţi au considerat că este absolut normal să se revină la formula anterioară indiferent de culoarea politică, deoarece aşa se conferă o legitimitate alesului şi este reprezentativ pentru judeţ”, a declarat Stere.

Vicepreședintele PMP Bistrița a mai precizat că, Bistriţa are nevoie de un primar reprezentativ, în condiţiile în care actualul primar, Ovidiu Creţu, a fost ales, în realitate, cu voturile a doar 16,6% din cetăţenii cu drept de

Potrivit Ştefaniei Stere, alegerea primarului în două tururi aduce un plus democraţiei, dar şi oportunitatea de a avea edili locali preocupaţi de problemele cetăţenilor şi ale oraşului,

„În mod categoric asigură o reprezentativitate pentru toţi cei care votează, indiferent de culoarea politică”, a conchis vicepreședintele PMP Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. Prost este si cum este si cum propuneti Dvs. stimata doamna !
    Democratic ar fi ca functiile in primarie, sa fie ocupate proportional de sus in jos, dupa cum se afla procentajele la scrutinul electoral :
    – primar sa fie cel care are procentajul cel mai mare , indiferent de la ce partid se afla, sau daca-i independent ;
    – viceprimar 1,2…3 … urmatorul si urmatorul …
    – consilierii… urmatorii… si a.m.d.
    si in administratie sa fie interzis a se face politica, pentru ca indiferent din ce partide fac parte cei care activeaza in administratie, nicaieri in Legea administratiei publice nu au competente si atributiuni politice .
    Cu alte cuvinte de ce in doua sau mai multe tururi de scrutin si de ce sa castige „cineva ” aceste functii pe criterii politice si nu exclusiv electorale, luandu-se in „calcul ” OMUL SI NU PARTIDUL ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.