Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a rămas fără consilier. Ştefan Sângeorzan, cel care a ocupat acest post încă din 2012, după ce Radu Moldovan a ajuns în fruntea administraţiei judeţene, a preferat să plece pentru un post la privat. Evident nu vorbim despre orice post, fiindcă fostul primar al comunei Feldru este noul director administrativ al SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL, unde va câştiga aproape dublu faţă de ceea ce câştiga la Consiliul Judeţean.

 

În urmă cu doar două luni, consilierii judeţeni au probat transformarea unui post de referent cu studii medii, într-o funcţie de consilier cu studii superioare. La acea vreme se zvonea faptul că transformarea a fost cu dedicaţie, pentru Ştefan Sângeorzan, întrucât acesta tocmai şi-ar fi finalizat studiile superioare. Alţii susţin că de fapt, conducerea CJ BN ştia de faptul că Sângeorzan are de gând să părăsească instituţia, astfel că postul trebuia schimbat corespunzător, fiindcă persoana care avea să fie angajată este absolventă de studii superioare. Una peste alta, Ştefan Sângeorzan a părăsit postul în urmă cu circa două-trei săptămâni, locul său fiind luat de Amalia Mărăşan.

Fostul consilier al lui Radu Moldovan s-a angajat ca director administrativ la operatorul unic de salubrizare în judeţul Bistriţa-Năsăud, firma prahoveană Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL, şi, potrivit surselor Gazetei de Bistriţa, salariul net pe care Sângeorzan îl va încasa din această postură este de aproximativ 3.000 de lei.

 

A fost primar 12 ani

Ştefan Sângeorzan s-a aflat în fruntea administraţiei locale din comuna Feldru timp de trei mandate. În cei 12 ani cât a deţinut funcţia de primar nu a avut realizări foarte mari. A ieşit mai tare în evidenţă în timpul guvernării Boc, când nemulţumit fiind de sumele de bani împărţite de la bugetul judeţean prin pixul preşedintelui de la acea vreme, Liviu Rusu, Sângeorzan a devenit foarte vocal, aruncând cu acuzaţii în dreapta şi-n stânga împotriva democrat-liberalilor. Culmea este faptul că atunci când a ajuns primar Sângeorzan era membru al Partidului Democrat. Din PD a plecat odată cu Gheorghe Marinescu, prin 2003, care a dus spre PSD circa 20 de primari de-ai lui Ioan Oltean.

 

Foarte vocal în epoca Boc

Nu doar de sumele alocate de la bugetul judeţean a fost nemulţumit Ştefan Sângeorzan pe când era primar, ci şi de măsurile luate de Emil Boc ca şi prim–ministru.

Astfel, după ce s-a făcut publică reducerea salariilor bugetarilor cu 25% şi angajaţii statului au început să acţioneze în judecată guvernul, social-democratul Sângeorzan s-a dat singur în judecată. Ca urmare, în dosarul 1160/112/2011, Ştefan Sângeorzan a fost primul dintre cei 18 angajaţi ai Primăriei Feldru care contesta diminuarea salariului cu 25%. De altfel, domnia sa areel având calitatea de reclamant, cât şi de pârât fiindcă de cealaltă parte apărea ca reclamată „Comuna Feldru prin primar”, „primarul comunei Feldru” şi „Consiliul Local Feldru”.

„Suntem într-o situaţie inedită, dar nu că aş fi primul şi , cu certitudine, nu sunt nici ultimul primar care va acţiona în instanţă. Această idee de a acţiona statul în instanţă pentru recuperarea celor 25 % din salariu care ni s-au reţinut ilegal a venit în urma demersului făcut de către profesori. Ei m-au acţionat pe mine şi au câştigat 50 %, acel spor . Pe de altă parte, colegii mei din primărie m-au rugat să facem demersuri pentru recuperarea banilor. Am fost, evident, de acord. În plus, viceprimarul şi cu mine facem parte din echipa primăriei, chiar dacă suntem în funcţii de conducere, chiar dacă avem doar o îndemnizaţie, fără spor de vechime. Eu nu sunt un om bogat. Trăiesc doar din salariu! Până luna trecută (n.r – februarie 2011) am luat 650 de lei salariu şi am o rată lunară de circa 950 de lei. Cu mărirea aceasta de 11-12% am luat în mână aproximativ 900 de lei. Vreau să vă spun că din cauza salariilor foarte mici din administraţia publică locală am rămas fără 10 angajaţi ai primăriei. Secretarul a plecat la munca în Spania! Contabila s-a pensionat anticipat, iar cel de la urbanism a plecat de asemenea!”, declara pentru Gazeta de Bistriţa, în luna martie 2011, Ştefan Sângeorzan.

 

La CJ BN a avut un salariu de doar 1.000 lei

Una peste alta, în 2011, Ştefan Sângeorzan a încasat în calitate de primar al comunei Feldru, 21.312 lei, adică o medie de 1.776 lei lunar. Acest lucru reiese din declaraţia sa de avere completată în 2012, după ce acesta a fost angajat la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud în funcţie de consilier al preşedintelui Radu Moldovan. Că deh, omul nu putea rămâne pe drumuri după ce a pierdut alegerile şi funcţia de primar în favoarea pedelistului Grigore Ţiolan.

La doi ani după, declaraţia de avere a lui Ştefan Sângeorzan de anul acesta nu arată tocmai foarte bine, având în vedere că are datorii în valoare de 17.500 de euro, începând cu 2013 (din care 10.000 de euro se pare că au fost împrumutaţi de la fiu său, pe nume tot Ştefan Sângeorzan, potrivit menţiunii din document, iar restul sumei de la alte două persoane fizice), şi 48.841 lei.

De la Consiliul Judeţean, Ştefan Sângeorzan a încasat anul trecut doar 14.000 de lei (1.166 lei lunar) plus încă 1.400 lei drept îndemnizaţie de consilier local PSD în Consiliul Local Feldru. Bugetul familiei a fost completat de banii încasaţi de soţia sa, în sumă de 10.000 lei. Din activităţi agricole, familia Sângeorzan a mai obţinut încă 3.100 lei.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Sângeorzan are în proprietate circa 1,1 ha teren agricol, aproape două hectare de fânaţe şi 0,30 ha de pădure şi o casă de locuit în suprafaţă de 251 metri pătraţi. Dacă în 2012 nu poseda niciun autoturism, în ultima sa declaraţie de avere apar două – un Volkswagen fabricat în 1992 şi o Dacia Logan din 2010.

Amalia Marasan mai mic

1 COMENTARIU

  1. de fapt PSD-ul are grija de ,,fruntasi” plasandu-i in functii bine platite . Sa nu credeti ca Sangeorzan a ocupat postul, actual , prin vreun concurs sau datorita cunostiintelor lui in domeniul salubritatii . A fost numit , pur si simplu , in functie la recomandarea mai marilor din judet. Si sa nu credeti ca Vitalia putea refuza o asemenea ,, recomandare ” ! ce’o sa fie … ce’o sa fie…. o sa fie’o nebunie ” cum plastic satiriza duetul Nae & Vasile increngaturile din aceasta democratie de mucava !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.