Epidemia de coronavirus, care a ucis 17.000 de oameni, pare să fi încetinit în Spania, astfel încât autoritățile au decis să repornească economia țării și să încerce să pună țara din nou pe picioare. Presa internațională transmite totuși că nu toți spaniolii sunt de acord cu această decizie.

Angajații spanioli din construcții și industrie se vor întoarce săptămâna aceasta la muncă. Unii au făcut-o deja, astăzi, în vreme ce alții, care încă sărbătoresc Paștele, o vor face mâine, scrie presa.

Premierul Pedro Sánchez a insistat duminică asupra fapului că țara nu este în faza de de-escaladare. Carantina va continua, a explicat el, potrivit El Pais, dar se va întoarce în prima fază, cea reglementată de deciziile luate pe 14 martie.

„Asta înseamnă că partea cea mai mare a populației va sta în continuare în case, iar școlile, barurile, restaurantele, instituțiile culturale și cele mai multe magazine vor rămâne închise”, a transmis acesta.

Întoarcerea la muncă a angajaților din sectoarele neesențiale se va face odată cu consolidarea unor măsuri de protecție. Guvernul a anunțat că va distribui zece milioane de măști și a publicat un ghid cu reguli de siguranță.

Recomandările Guvernului pentru angajații care se întorc la muncă

Nu mergeți la muncă dacă aveți simptome. Dacă aveți simptomele asociate cu COVID-19, sunați la linia de urgență sau la spitalul dumneavoastră și urmați instrucțiunile.

Folosiți transportul privat dacă este posibil. Ghidul recomandă folosirea motoretelor sau a bicicletelor, eventual mersul pe jos, dacă acesta este o opțiune. Automobilul este o variantă, dar autoritățile recomandă curățarea atentă a vehiculului și evitarea călătoriei cu mai mult de un pasager, care trebuie să stea pe bancheta din spate.

Folosiți masca în transportul public.

Mențineți o distanță de doi metri.

Reduceți pe cât posibil contactul dintre personal și clienți.

Stabiliți ore flexibile pentru a reduce aglomerația în orele de vârf.

Spălați hainele de muncă în apă fierbinte. Ghidul recomandă spălarea hainelor de muncă sau a uniformelor la un ciclu complet al mașinii de spălat, la o temperatură cuprinsă între 60 și 90 de grade. Hainele trebuie dezbrăcate la finalul turei și duse acasă într-o pungă sigilată.

Citeşte întreaga ştire: Anxietate și incertitudine: Greu lovită de epidemie, Spania iese azi parțial din carantină pentru a-și salva economia. Iată cum o face

2 COMENTARII

  1. Maaa…. cine ” crapa… crapa ” si cine scapa… scapa. Nici sa ti inchise toate unitatile de productie la nesfarsit nu se poate … ptr ca n-o sa mai avem ce manca si o sa trebuiasca sa ne mancam unii pe altii apoi ! Foarte bine fac !

  2. Toti smecherii din aceastas Heuropa, si-au redeschis afacerile pe spatele inteligentei si fortei de munca furata din Romania si noi stam , asistam si ne uitam la ei ca boii la poarta noua !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here