Şpaga la Spitalul Judeţean de Urgenţa Bistriţa-Năsăud, încă la ordinea zilei

1680

Era de aşteptat ca după tot ce s-a realizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa – aducerea acestei unităţi medicale la standarde europene prin dotarea cu aparatură şi instrumentar de ultimă generaţie, atragerea de medici cu experienţă şi nu în ultimul rând creşterile salariale uriaşe ca urmare a aplicării noi legi a salarizării, mai ales ale doctorilor – fenomenul şpăgilor oferite personalului medical să devină istorie. Din păcate vechea expresie ”afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardu”, adică diferenţa dintre adevăr şi minciună, este mai de actualitate decât oricând. Este evident faptul că mentalitatea oamenilor, atât a celor care iau şpagă, personalul medical, dar şi a celor care o oferă, pacienţi şi aparţinători, este mai greu de schimbat.

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cel puţin din punctul de vedere al amenajărilor şi dotării, a devenit o adevărat ”bijuterie” medicală. A fost nevoie de ani buni pentru realizarea acestui lucru, iar echipa care a reuşit această performanţă, fostul manager, Mircea Gelu Buta şi ”capul limpede” din spatele acestuia, omul care a gestionat banii şi programele de reabilitare şi dotare, Gabriel Lazany, cu sprijinul şi aportul CJ BN, merită toate laudele. Mai mult, a fost lansat şi un proiect pentru atragerea de medici performanţi, lucru reuşit în mare măsură, aduşi în primul rând de condiţiile şi dotările pe care le-au găsit aici.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

Doru Costin

7 COMENTARII

 1. Mai oameni buni… aici la noi in Romania, numai daca incepem sa-i impuscam, rand pe rand… unul cate unul… poate ca nici atunci nu-i mai lecuim cu aceste „spagi „. Nu ti le cere nimeni direct, dar efectiv daca nu dai… nici nu se uita la tine… ca „sunt putini, cauzele sunt multe si trebuie sa-ti astepti randul ” ( cica ) si cum ” dai „… cum… ” ai „… ( rand ) . Poti sa le dai salarii si de un miliard de lei, ca tot asa raman .
  Vreau sa aud si sa vad macar unul din „sanatate ” prins si impuscat ! Dar… credeti ca doar aici … ?

  • esti un dur, nu crezi?
   astfel de comentarii nu-si au rostul nu suntem in lumea a 3 a
   exista organe, justitie dna, sunt campioni asa zice luluta, nu?

  • esti foarte destept…pe bune,,,daca te ea cineva la intrebari sunt convins ca nu faci fata celor 8 clase primare…din pacate toti avem dreptul la replica si toti ne credem tari…..un pic de respect pentru eforturile celor care au facut totusi ceva din BN , implicit sptalul de urgente, s-ar merita,,, stii ceva,,opozantii de azi, cei mai eruditi si mai capabili cetateni ai Romaniei noaste , improasca cu venin mai ceva decat dusmanii declarati ,,,,si atunci te intrebi…daca cu atata rautate raspund si aruncam in stanga si-n dreapta , ajunsi la putere , nu tot rai o sa fie ….PS: cine vrea dezvoltata ideea sa ma contacteze…ms

 2. Da… doamnule draga ( doamna draga ) … poate ca sunt un ” dur ” si n-am nimic nici impotriva si nici pentru… am constatat doar si mi-am dat si io cu parerea ca ” prostu ” probabil ca, deoarece am senzatia ca prosti am fost, prost suntem si asa vom ramane si pe ” continuare ” … si prostu nu-i cine mananca … si cine s-a invatzat odata sa-si ” linga degetele ” numai daca i le tai complet… nu si le va mai ” linge ” …

 3. Bine a zis cineva mai sus, ca nu-ti cere nimeni nimic.
  Recent o bunica a fost internata la spital in coma tragand de ” trecut dincolo „… .
  Efectiv, spitalele din Romania, nu mai au femei care sa schimbe bolnavii, sa le puna pampersi, sa-i intoarca in pat, ori sa le dea de mancare si daca nu ai pe cine sa stea langa bolnav, acolo il mananca viermii, ptr ca „femeile de serviciu ” ele fac si curatenie si tot ele umbla si cu virusii din spital, tot ele duc si distribuie si mancarea si tot alea spala si bolnavii de ca.cat la cur … si cum sunt foarte putine, efectiv, nu se pot ocupa de bolnavi, acestia ramanand exclusiv in seama apartinatorilor daca-i are .
  N-ai decat sa stai acolo cu bolnavul ,, sa faci schimburi ” cu familia ta, ori sa platesti cu cate 100-200 de lei / zi pe cineva… strain, daca vrei sa nu stea bolnavul ca.cat pe el… si sa nu-l manance viermii…
  Nu-ti cere nimeni nimic , dar daca nu „dai ” si la femeile de serviciu si la asistente sau chiar si la doctori, efectiv… ” n-au timp sa se ocupe si de beteagul tau ” … si trebuie sa „stea si sa-si astepete randul ” … care daca nu dai, n-are ” rand ” …
  S-au redus atat de mult posturile in spitale incat efectiv asta se intampla si toti politrucii nostri, fac ureche suta, ca ei au bani si se duc la spitalele din Turcia, Austria, Germania, Spania, Frantza… Anglia… unde esti tratat ca un ” rege ” ( chiar daca este ca.ca.cios si faci pe tine ) … si li se rupe in 14… de tine , de noi toti si de cei care zac prin spitalele romanesti .
  Repet: numai impuscati, rand pe rand cate unul atat dintre politruci, cat si dintre cadrele din spitale … probabil ca asa vom mai putea baga ” spaima ” in ei … si vor redeveni oameni ca oamenii .
  Poate exagerez, dar sta-i purul adevar !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here