Sorin Roșu Mareș, care în urmă cu aproximativ trei săptămâni a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ca urmare a ieșirii ALDE de la guvernare, s-a reîntors în funcție. Mareș riscă acum excluderea din ALDE.

Marți 17 septembrie, a fost fost publicată în Monitorul Oficial decizia premierului Viorica Dăncilă de numire în funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lui Sorin Roșu Mareș. 

Acesta a demisionat din aceeași funcție pe 27 august, ca urmare a ieșirii ALDE de la guvernare, pe care a ocupat-o timp de trei ani în cadrul ministerului condus de Petre Daea.

La pachet cu secretarul de stat bistrițean au mai fost numiți în funcții similare alți doi membri ALDE: Ioana Ciupe-Gudiu, la Ministerul Muncii, și Dumitru Enache, care a fost numit în funcția de vicepreședinte la Agenția Națională Arii Protejare, acesta având rang de subsecretar de stat.

Acum, Sorin Roșu Mareș riscă excluderea din partid. 

Sorin Roșu Mareș, contrar hotărârii partidului, a acceptat funcția de secretar de stat. Există o hotărâre a Delegației Naționale, conform căreia toți cei care ocupă funcții în guvern sunt automat excluși din partid sau mai bine spus radiați din baza de date a partidului, și practic, odată cu acceptarea funcției și publicarea în Monitorul Oficial, Sorin Roșu Mareș nu mai este membru ALDE. Ni se va comunica decizia Biroului Politic Central București, după care o vom aduce la cunoștință în Biroul Politic Județean și vom completa acest birou cu primul membru supleant„, a declarat, pentru Gazeta de Bistrița, președintele interimar al ALDE bistrița-Năsăud, Ioan Monița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here