politist oug 84

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a declarat că șoferii care ies pozitiv la testul rapid antidrog și la care rezultatul analizelor de sânge vine în mai mult de trei zile vor primi permisul de conducere înapoi, transmite Adevărul.

Propunerea vine din partea prim-ministrului Marcel Ciolacu, chiar dacă mai mulți indivizi din Guvern susțin că aplicarea prevederilor acestei legi va fi amânată. OUG 84/2024 a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie și a introdus noi reglementări asupra consumului de alcool sau substanțe ilegale la volan: cei care refuză testul rapid antidrog vor avea permisul suspendat.

Aceste teste rapide sunt inexacte și produc multe rezultate fals-pozitive, lucru care poate rezulta din lucruri banale, precum luarea unoi Ibuprofen sau mâncarea unui covrig cu mac, astfel încât o treime din teste au fost informate de analizele de sânge. De asemenea, mai mulți specialiști susțin că statul Român nu are capacitatea de a procesa testele biologice într-un timp eficient, iar primirea rezultatelor ar putea dura mai mult de un an.

ONG-ul APADOR-CH a cerut Avocatului Poporului să atace această lege la Curtea Constituțională, argumentând că acest OUG nu este în realitate urgent și că o dezbatere deschisă în Parlament ar fi fost necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.