Societatea Macromex a demarat lucrările la noul centru logistic de distribuţie a produselor alimentare, investiţie care va aduce 120 de noi locuri de muncă în Câmpia Turzii, a anunţat ieri consilierul judeţean Remus Lăpuşan, citat de Ziua de Cluj. Investiţia se ridică la 80 milioane de lei.

Compania Macromex a demarat încă din toamna anului trecut organizarea de şantier pentru platforma de distribuţie (anunţată încă din 2011) în zona industrială Reif de la Câmpia Turzii.

Termenul de finalizare a noului centru este de 12 luni, acesta urmând să fie gata în primul trimestru din 2014, după cum au confirmat constructorii de la ACI Cluj.

Între timp parcul industrial Reif este motiv de dispută între administraţia locală din Câmpia Turzii şi investitorii germani care n-au respectat condiţiile contractuale şi nu au creat locurile de muncă promise.

Primarul localităţii, Radu Hanga, spune că, deşi potrivit contractului încheiat între autorităţile locale şi firma „Reif Construct” în parcul industrial trebuiau create circa 1370 – 1380 de locuri de muncă în cinci ani, acest lucru nu s-a întîmplat.

Terenul Parcului Industrial Reif ar putea redeveni al Primăriei Câmpia Turzii. Cel puţin, asta îşi doreşte primarul Radu Hanga, care a anunţat că va face demersurile necesare în acest sens, motivând că proprietarul german nu şi-ar fi respectat obligaţia privind numărul de angajări prognozate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here