O societate din subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Lucrări Drumuri și Poduri SA, a renunțat la contestația unei licitații publice. Este vorba de licitația intitulată ”Modernizare drum comunal DC 38D pe raza comunei Târlişua, judeţul Bistriţa Năsăud” la care LDP a renunțat la CNSC. Cum ar veni nici baronului pesedist Emil Radu Moldovan, dar nici slujbașul său Andrei Rusu, nu le pasă de fapt de licitațiile statului și folosesc societățile de stat după bunul lor plac.

“În conformitate cu prevederile art. 266 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.  37/2006, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul adoptă următoarea, DECIZIE Nr. 2669/C7/3243 din Data: 02.10.2014 Prin contestaţia nr. 2253/25.09.2014, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu nr. 27909/26.09.2014, formulată de către S.C. LUCRĂRI DRUMURI ŞI PODURI S.A. BISTRIŢA, cu sediul în Bistriţa, str. Cuza Vodă, nr. 17/A, judeţul Bistriţa Năsăud, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului cu nr. J06/457/1998, CUI RO 571198, reprezentată de Rusu Andrei, în calitate de director general, împotriva caietului de sarcini elaborat de către COMUNA TÂRLIŞUA (CONSILIUL LOCAL TÂRLIŞUA), cu sediul în comuna Târlişua, nr. 217, judeţul Bistriţa Năsăud, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire, prin cerere de oferte,  contractului de achiziţie publică având ca obiect „Modernizare drum comunal DC 38D pe raza comunei Târlişua, judeţul Bistriţa Năsăud”, se solicită admiterea acesteia şi modificarea prevederilor din caietul de sarcini în sensul celor menţionate în cuprinsul contestaţiei. Procedura de soluţionare în faţa Consiliului s-a desfăşurat în scris. În baza legii şi a documentelor depuse de părţi, CONSILIUL NAŢIONAL DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR DECIDE: Ia act de renunţarea la contestaţia formulată de către S.C. LUCRĂRI DRUMURI ŞI PODURI S.A. BISTRIŢA, cu sediul în Bistriţa, str. Cuza Vodă, nr. 17/A, judeţul Bistriţa Năsăud, în contradictoriu cu COMUNA TÂRLIŞUA (CONSILIUL LOCAL TÂRLIŞUA), cu sediul în comuna Târlişua, nr. 217, judeţul Bistriţa Năsăud”, arată cei de la CNSC.

 

17 milioane de la propriul șef

 

Peste 17 milioane lei va încasa SC LDP SA până în 2016 pentru întreţinerea periodică a drumurilor judeţene, de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, se arăta într-un articol anterior.

Contractul a fost atribuit LDP SA în urma licitaţiei prelungită cu circa 30 de zile faţă de termenul anunţat, licitaţie organizată de CJ BN, valoarea estimată fiind de peste 29 milioane lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a instaurat o nouă modă într-ale licitaţiilor în administraţia judeţeană, în ceea ce priveşte întreţinerea drumurilor judeţene. Contractele nu mai sunt licitate şi încheiate anual, ci o dată la patru ani. Într-un cuvânt, câştigătorul unei astfel de licitaţii are o sursă sigură de venit până în 2016, inclusiv, fără să mai aibă dureri prea mari de cap.

 

Contracte estimate la peste 80 milioane lei pentru cârpeli

 

Contractul pentru întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timp de vară a fost scos la licitaţie în luna martie de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a fost atribuit firmei clujene SC Diferit SRL, o abonată la lucrări pe bani publici. Valoarea contractului pentru o durată de patru ani a fost estimata la peste 51,6 milioane lei (fără TVA), dar firma clujeana a adjudecat licitaţia la un preţ sub 50%, oferta acesteia fiind de 23.885.644 lei (fără TVA).

În luna aprilie, Consiliul Judeţean a mai lansat o licitaţie tot cu privire la întreţinerea drumurilor judeţene, de data aceasta fiind vorba de întreţinere periodică. Valoarea estimată a contractului a fost de 29.203.800 lei. Şi de data aceasta contractul va avea o durată mai lungă de timp, până în 2016, inclusiv. Acest contract a fost atribuit de curând SC LDP SA, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Printre participanţii de la această licitaţie s-au aflat câteva firme binecunoscute, abonate la bani publici. Vorbim despre SC Dimex SRL, SC ARL SA Cluj, SC Diferit SRL Cluj, SC Construct Perom şi SC Îndemânarea Prodcom SRL.

 

Oferta LDP cu circa 12 milioane mai ieftină

 

Deschiderea ofertelor depuse pentru licitaţia organizată de CJ BN în vederea atribuirii contractului „Întreţinere periodică a drumurilor judeţene din judeţul Bistriţa-Năsăud” trebuia să aibă loc în luna pe 18 iunie, însă din cauza contestaţiilor pe marginea întocmirii unor documentaţii care au stat la baza atribuirii acestor lucrări, termenul a fost prelungit cu încă 30 de zile.

Astfel contractul a fost atribuit abia la finele lunii august, firma declarată câştigătoare fiind SC LDP SA, care a avut oferta cu cel mai mic preţ, conform cerinţelor, de 17.055.870 lei, fără TVA.

 

Contract pe 4 ani, dar se lucrează trei şi câteva luni

 

Pentru aceşti bani, LDP SA va trebui ca pe perioada contractului să efectueze o serie de lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene, altele decât cele pe care le efectuează SC Diferit SRL, firma care a câştigat contractul pentru întreţinerea curentă a drumurilor judeţene.

Astfel, lucrările care sunt prevăzute a fi executate în cele două cazuri diferă doar în sensul în care vorbim de amploarea lor.

În cazul întreţinerii curente discutăm, în principiu, de plombări de gropi şi pietruiri, cosirea ierbii de pe marginea şanţurilor drumurilor, întreţinere parapete deteriorate – lucrări de amploare mai mică şi cu durată de viaţă mai mică.

În cazul întreţinerii periodice, vorbim despre aplicarea de covoare bituminoase, tratamente bituminoase, marcaje şi indicatoare rutiere. Potrivit specialiştilor în domeniu, covoarele bituminoase, în acest caz se pot turna într-un strat sau în două straturi, se corectează în plan drumul, tratamentele bituminoase sunt efectuate pe suprafeţe compacte mai mari, la ordinul a 50 – 100 km/an, iar la lucrări se pot cere garanţii chiar pe cinci ani.

Numai că din cauza prelungirii acestei licitaţii cu privire la întreţinerea periodică a drumurilor judeţene, cantitatea de lucrări care ar fi trebuit efectuate în acest an se reduce foarte mult, având în vedere că deja a început toamna. Practic, aplicarea de covoare şi tratamente bituminoase în această perioadă rămasă până la finele acestui an se va efectua pe suprafeţe nu prea întinse, astfel că LDP SA va fi nevoită să se ocupe mai mult de indicatoarele rutiere şi de marcaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.