Detalii şocante ies la iveală despre Lina Monica Crăciun, femeia din Bistriţa Bîrgăului care şi-a ucis proprii copii imediat după naştere. În umra cercetărilor, procurorii au descoperit că femeia i-a conceput cu acelaşi bărbat, cu care a trăit în concubinaj aproximativ 10 ani. Cu acelaşi bărbat, Lina Monica Crăciun a rămas însărcinată cu încă un copil, căruia i-a dat naştere înainte de săvârşirea crimelor.

 

 

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție  au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei CRĂCIUN LINA MONICA sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p. și a două infracțiuni de omor calificat prev. de art. 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. e C.p., comise în concurs real, toate cu aplicarea art. 199 alin. 1 C.p., art. 77 lit. e C.p. și art. 38 alin. 1 C.p„, transmite Parchetul General într-un comunicat.

În rechizitoriul întocmit de procurori se precizează că, în perioada 2004-2011, inculpata Crăciun Lina Monica a suprimat viața a trei nou născuți, pe care i-a născut la termen și neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuților în podul unui bloc dintr-o comună din județul Bistrița-Năsăud unde au fost găsite întâmplător în cursul lunii martie 2017, în stare avansată de descompunere (scheletizate și mumificate).

„Inculpata Crăciun Lina Monica a comis cele trei fapte de omor asupra propriilor copii în contextul unei relații ascunse ce a durat mai bine de 10 ani, cu un bărbat, cu care inculpata a mai avut relaţii de pe urma cărora a mai dat naştere, anterior săvârșirii faptelor, unui copil”, precizează procurorii.

Conform anchetatorilor, Lina Monica Crăciun a rămas de trei ori însărcinată cu acest bărbat, sarcini pe care le-a ascuns, fără să le urmărească evoluția (nu s-a prezentat pe perioada sarcinilor la medicul specialist, iar la termen a născut neasistată medical, după care a suprimat viața nou-născuților și le-a ascuns cadavrele.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here